Totuus light-tuotteista: "Vähärasvaisuus on varoitusmerkki"

Vähän rasvaa sisältävät tuotteet eivät välttämättä aina ole se terveellisempi vaihtoehto.

Rasvattomat jogurtit saattavat aiheuttaa suurempaa painonnousua kuin täysrasvaiset vastineensa, varoittavat ravintotutkijat Gary Taubes ja Peter Attia.

Tutkijoiden mukaan rasvan tilalle tuotteisiin laitetaan niin paljon sokeria ja lisäaineita, että se johtaa insuliinin vastustuskykyyn eli ylipainon perimmäiseen syyhyn.

Taubes ja Attia huomauttavat, että lihottava vaikutus koskee kaikkia vähärasvaisia ja rasvattomia tuotteita eli niin aamiaismuroja kuin salaatinkastikkeitakin. Tutkijoiden mukaan ihmiset olettavat virheellisesti, että nämä ruoat ovat täysrasvaisia tuotteita terveellisempiä.

Tutkijat: "Vähärasvaisuus on varoitusmerkki"

Attian mukaan marjaisiksi markkinoidut jogurtit eivät tosiasiassa sisällä tarpeeksi marjoja edes värjäämään tuotetta, joten niihin lisätään väriaineita, makua ja sokeria. Näin saadaan aikaan vähärasvainen jogurtti, joka on täynnä kaloreita. Joissain jogurteissa voi olla jopa kolmasosa naisen päivittäisestä sokerin tarpeesta.

Attian nimeää pahimmaksi ongelman aiheuttajaksi maissisiirapin, jota usein käytetään maun parantajana vähärasvaisissa tuotteissa ja peruselintarvikkeissa, kuten leivässä, pastassa ja limonadissa.

– Jos näet jotain, jonka pakkauksessa lukee rasvaton tai vähärasvainen, se on suuri varoitusmerkki sen välttämiseksi. Se on lähes universaali koodi, joka tarkoittaa "me otimme rasvan pois ja lisäsimme sokeria", Attia kirjoitti The Eating Academy -blogissaan.

Lähde: Daily Mail

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat