Tottenham-päävalmentaja kävi loppuminuuteilla läpi tunteiden kirjon: "Pääni sisällä tapahtui hetkessä monta asiaa"

Tottenham eteni historiallisen dramaattisessa puolivälieräottelussa Manchester Cityä vastaan Mestarien liigan välieriin keskiviikkona. Päävalmentaja Mauricio Pochettino kutsui pelaajiaan sankareiksi henkeäsalpaavan ottelun jälkeen.

City voitti toisen osaottelun 4-3, mutta Tottenham eteni vierasmaalisäännön turvin jatkoon voitettuaan avausosan kotikentällä 1-0.

– Olen enemmän kuin iloinen, olen enemmän kuin ylpeä. Välieriin pääsy oli unelma, nyt olemme siellä, Pochettino sanoi BBC:n mukaan.

– Kolmen maalin tekeminen täällä ei ollut helppoa. Tällaisessa pelissä, joka on kuin loppuottelu, on vaikea kuvitella Manchester Cityn päästävän maalit, jotka he päästivät tänään. Tämä oli ehdottomasti yksi parhaista hetkistä valmentajaurallani.

Mestarien liigan historiassa ei ole koskaan nähty neljä maalia ensimmäisen 12 minuutin aikana, jolloin peli oli 2-2.

Pochettinolta kysyttiin myös, voisiko Tottenham voittaa Mestarien liigan?

– Luulen, että näytimme tänään ja viime viikolla Manchester Cityä vastaan, että jalkapallossa kaikki on mahdollista, 

– Jalkapallossa ei ole kyse ainoastaan lahjakkuudesta, vaan uskosta ja oikeasta mentaliteetista. Tällä joukkueella on persoonallisuus, luonne ja mentaliteetti uskoa kaiken olevan mahdollista.

Raheem Sterling iski jo lisäajalla maalin, joka kuitenkin lopulta tuomittiin paitsioksi. Pochettino sanoi käyneensä loppuhetkillä läpi koko tunnekirjon.

– Pääni sisällä tapahtui hetkessä monta asiaa. Pettymys oli valtava, mutta he muuttivat päätöksen. Tämän vuoksi rakastamme jalkapalloa. 

– Päätös ottaa VAR mukaan jalkapalloon tulee muuttamaan peliä. On luotettava järjestelmään, kun se on puolellasi tai sinua vastaan, Pochettino sanoi.


Lue myös:

    Uusimmat