Totta vai tarua? Häntää heiluttava koira on onnellinen

Onko heiluva häntä merkki onnellisesta, iloisesta koirasta? Ota selvää!

Myytti: Häntää heiluttava koira on aina onnellinen.

Totuus: Uskomus on tarua.

Koira viestittää tunnetiloistaan häntänsä avulla. Yleinen käsitys on, että koira on onnellinen kun häntä vispaa puolelta toiselle. Heiluva häntä ei kuitenkaan ole aina merkki onnellisesta koirasta. Hyvin voimakas hännän heiluminen voi olla myös merkki alistumisesta.

Koira heiluttaa häntäänsä kolmella eri tavalla, kolmesta eri syystä. Kun koira heiluttaa häntäänsä epätavallisen korkealla ja jäykkänä varsin hitaasti, se viestittää, että koira on vauhkona tai vihainen ja se on valmis puolustautumaan.

Koiran heiluttaessa häntäänsä alhaalla erittäin nopeasti puolelta toiselle, se on peloissaan ja alistuva. Jännittynyt tai hermostunut koira saattaa myös laskea häntänsä, mutta heiluttaa sitä samalla jäykästi.

Onnellinen ja valpas koira puolestaan heiluttaa häntäänsä luonnollisesti keskitasolla – ja sen korvat, suu ja koko muu olemus näyttävät rennoilta.

Tiesitkö myös, etteivät koirat heiluta häntäänsä yksin ollessaan?

Lisää piiloviestejä?

Hännän heilutukseen uskotaan kätkeytyvän myös hienovaraisempia ja monimutkaisempia viestejä. Kanadalaisen Virginian yliopiston taannoisen selvityksen mukaan hännän heiluttaminen vasemmalle tarkoittaa tervetuloa. Hännän heiluttaminen oikealla taas tarkoittaa, että koira on varautunut. Tutkimus viittaa siihen, että koirat ovat ihmisen lailla oikea- tai vasenkätisiä.


AVA

Lähde: Pets.webmd.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja