Törkeät "koronavirustutkijat" väittivät tekevänsä virustarkastusta – poistuivat mukanaan tukku käteistä ja arvotavaraa

9:06
Petri ei tuntenut oireita, mutta älykellon lukema herätti koronaepäilyt

Poliisi tutkii Vihdissä eilen tapahtunutta varkautta, jossa koronavirustutkijoiksi esittäytyneet miehet veivät asukkaalta käteistä ja arvotavaraa. 

Poliisin mukaan miehet koputtivat asukkaan ikkunaan eilen iltaseitsemältä. He esittäytyivät koronavirustutkijoiksi ja kertoivat tekevänsä koronatarkastusta. 

Vanhempi mies jututti asukasta keittiössä ja toinen kiersi asunnossa. Hetken kuluttua asukat huomasi, että talossa oli myös kolmas henkilö tutkimassa paikkoja.

Miehet pyysivät asukasta maksamaan pankkikortilla 10 euron tarkastusmaksun maksupäätteen tapaisella laitteella. Asukas huomasi miesten poistuttua, että häneltä oli viety 2000 euroa käteistä, lukuisia arvoesineitä ja alkoholia. 

Poliisi etsii tapaukseen liittyen kolmea epäiltyä:
– noin 30-vuotias mies, pituus n. 200 cm, vartaloltaan pulska, tummat hiukset. Tekohetkellä päällä tummat vaatteet.
– toinen noin 30-vuotias mies, pituus n. 170-180cm, vartaloltaan pulska. Samannäköinen kuin toinen 30-vuotias mies ja pukeutunut samalla tavalla.
– noin 60-vuotias mies, pituus 170-180cm, hoikkavartaloinen. Tekohetkellä pukeutunut farkkuihin, ruskeaan villapaitaan ja harmahtavaan myssyyn.

Tapauksen selvittämiseksi poliisi kaipaa yleisöltä vihjeitä. Havainnot voi ilmoittaa puhelimitse numeroon 0295 413 013 (puhelinvastaaja) tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Poliisi varoittaa: Tapauksia voi tulla enemmänkin

Poliisi varoittaa, että koronahuijauksia voi ilmetä eri muodoissa. Viranomaiset eivät tarjoa palveluita, joissa asuntoa voitaisiin tarkastaa tai suojata koronan varalta. 

–Tämä tapaus osoittaa, että on olemassa tahoja, jotka ovat valmiita käyttämään tilannetta hyväkseen. Kehotamme kansalaisia valppauteen", sanoo poliisitarkastaja Teemu Saukoniemi Poliisihallituksesta. 

Poliisin mukaan tyypillisesti tämän kaltaisten rikosten kohteena ovat ikäihmiset. Poliisi kannustaakin läheisiä muistuttamaan ikääntyneitä sukulaisiaan olemaan valppaina. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja