Mainos

Törkeä huijaus autokaupassa meni läpi – Autotoday: Mittariston vikavalot oli teipattu piiloon

Käytettyä autoa ostaessa kannattaa olla tarkkana siitä, että auto todella on siinä kunnossa kuin myyjä sen väittää olevan. Autotoday raportoi tapauksesta, jossa myyjä salasi autossa piilevän teknisen vian röyhkeästi teipin palasella.

Huijaus paljastui huollossa, jonne asiakas toimitti autonsa, koska se ei ollut läpäissyt katsastusta.

Huollossa ihmeteltiin, miksi auton mittariston merkkivalo ei pala, vaikka testilaitteen mukaan vikavalon olisi pitänyt olla päällä. Kun mittaristo avattiin, kävi ilmi että edellinen omistaja oli peittänyt merkkivalot teipillä niin, että varoitusvaloa ei näkynyt.

Varoitusvalot paloivat, sillä jakopään sisällä oleva tunnistin oli viallinen. Vaikka uusi osa ei ole kallis, vaikean sijaintinsa takia sen vaihtaminen kestää tunteja. Piilottamalla vian auton myyjä oli välttynyt satojen eurojen korjauskuluilta.

Autokaupat oli tehty keväällä, ja ostajan mukaan auto vaikutti tuolloin olevan kunnossa. Jos varoitusvalot olisivat näkyneet, ei kauppoja olisi tehty.

Vastaavan huijauksen välttääkseen käytetyn auton ostajan tulisi aina varmistaa merkkivalojen toimivuus tarkistamalla, että kaikki valot palavat virran käynnistyessä hetken aikaa niin kuin pitääkin.

Lähde: Autotoday

***

1:09

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.