Topi Raitanen Euroopan kärkiaikaan, Magnus Kirt nakkasi lähes 90-metrisen

Suomen Topi Raitasen jalka oli jälleen kevyt, kun hän teki viikon sisään jo toisen hyvän ajan juoksuradoilla. Lauantaina hän voitti Belgiassa käydyn 3  000 metrin estejuoksukilpailun ajalla 8.29,27, joka on Euroopan kauden kärkiaika. Hän kukisti Britannian Phil Normanin 0,1 sekunnin erolla loppukiritaistelussa.

Kovassa kilvassa viimeisellä kierroksella kymmenen juoksijaa taisteli voitosta, mutta Raitanen kiristi voittoon ulkoratakauden ensimmäisessä estejuoksukilpailussaan.

– Jaloissa on nyt hyvä tunne. Jäädään odottelemaan mitä Paavo Nurmi Gamesin estekisassa saadaan aikaiseksi. Tuosta ajasta lähdetään Turussa viilaamaan sekunteja pois, mutta ensin juoksen tähän väliin Lahdessa gp-kilpailussa 1  500 metriä, Raitanen suunnitteli tiedotteessa.

Suomalainen oli hyvässä vauhdissa jo keskiviikkona, kun hän juoksi Norjassa 3 000 metrin sileän kilpailun ulkoratojen ennätysaikaansa 7.56,10.

Kirt säväytti

Keihäänheittäjä Magnus Kirt vahvisti lauantaina jäsenehdokkuuttaan 90 metrin heittäjien kerhossa. Virolainen Kirt kiskaisi Kultainen keihäs -kilpailussa Vantaalla miesten kauden kärkituloksen 89,33.

–  Enää vajaat 70 senttiä matkaa. Silti ysikymppinen ei voi olla päätavoite, vaan tärkeintä on pysyä kunnossa Dohan MM-kisoihin asti, viime kesän EM-pronssimitalisti Kirt totesi ja viittasi tämän kauden arvokisoihin.

Viime vuoden heinäkuussa Kirt heitti maansa ennätyksen 89,75 Marokossa, joten 90 metrin ylitys on haarukassa.

Myyrmäessä Kirtiä huoletti kolea sää, sillä ennen miehiä vuorossa olleet naiset kastuivat kilpailunsa aikana. Miestenkin kisan aikana satoi, mutta siinä vaiheessa Kirt oli jo pakannut piikkarinsa. Kolme heittoa riitti, ja 5  000 euron bonuksen tuoneen voittoheiton Kirt paiskasi jo ensimmäisellään.

–  Oli melkein enemmän vastaista tuulta kuin myötäistä. Se oli kova tulos, Vantaan kisan viime vuoden ykkösnimi Oliver Helander ihasteli Kirtin heittoa.

Helander heitti kahdesti yli 80 metriä, mutta 81,45 ja 82,17 metrin heitot olivat hänelle pettymyksiä kauden avauskisassa.

–  Heittäminen tuntui vaikealta, Helander harmitteli tekniikkaansa, mutta kertoi olevansa harjoituskauden jäljiltä fyysisesti iskussa.