TOP5: Maailman terveellisimmät ruoat listattiin – syötkö näitä?

Amerikkalainen Shape-lehti pyysi joukkoa ravitsemus- ja terveysalan ammattilaisia listaamaan kaikkien aikojen terveellisimmät ruoat.

Näitä herkkuja kannattaa lisätä ruokavalioon:

1. Mustapippuri

Köynnöskasvi pippurin marjoista saatava mustapippuri on tutkimuksissa yhdistetty useisiin terveyshyötyihin. Pippurin sanotaan muun muassa taistelevan bakteereja vastaan sekä auttavan ruoansulatusta. Tuoreen tutkimuksen mukaan mustapippurin sisältämä ainesosa voi vaikuttaa positiivisesti myös kehon rasvanpolttoon.

2. Basilika

Tämä rautapitoinen yrtti on suosittu erityisesti italialaisessa ja thaimaalaisessa keittiössä. Basilika voi tutkimusten mukaan auttaa tukahduttamaan ahdistusta ja suojella ihoa bakteereilta. Basilikalla on todettu olevan myös luonnollisia antibioottisia vaikutuksia.

3. Chili

Chilin sisältämä kapsaisiini pitää pöpöt loitolla ja edistää painonpudotusta. Chili tehostaa myös kehon immuunijärjestelmää, joten flunssaisena on hyvä nautiskella tulisia ruokia.

4. Musta riisi

Musta riisi pitää sisällään runsaasti rautaa, kuitua ja E-vitamiinia. Musta riisi sisältää myös enemmän antioksidantteja kuin esimerkiksi mustikat!

5. Aprikoosi

Aprikoosit ovat melkoisia terveyspommeja, sillä ne pitävät sisällään muun muassa runsaasti kaliumia, kuitua, vitamiineja, beetakaroteenia sekä lykopeenia. Tutkijoiden mukaan aprikoosien syönti vähentää maksasyövän riskiä.

Lähde: Shape

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat