Top Gun -näyttelijä haastaa tuotantoyhtiön oikeuteen kuvansa käyttämisestä Maverick-jatko-osassa

Vuoden 1986 Top Gun -elokuvan näyttelijä Barry Tubb ei ole antanut lupaa käyttää kuvaansa Top Gun: Maverick -jatko-osassa, joten hän on haastanut Paramount Picturesin oikeuteen.

Näyttelijä Barry Tubb, 61, joka näytteli alkuperäisessä vuoden 1986 Top Gun -elokuvassa Wolfmania, nosti kanteen Paramount Pictures -elokuvayhtiötä vastaan väittäen, että se käytti hänestä otettua kuvaa ilman hänen lupaansa vuonna 2022 ilmestyneessä jatko-osassa Top Gun: Maverick.

Tubbin kanne viittaa kohtaukseen, jossa Hangman (Glen Powell) ja Coyote (Greg Tarzan Davis) saavat selville, että Rooster Bradshaw (Miles Teller) on itse asiassa edesmenneen Goosen (Anthony Edwards) poika. Kohtauksessa Bradshaw esittelee vuoden 1986 Top Gun -luokan valokuvan, jossa ovat Wolfman, Goose, Maverick (Tom Cruise) ja Iceman (Val Kilmer).

New York Postin saamien asiakirjojen mukaan Tubb väittää, että hänen lupansa käyttää hänen kuvaansa ei sisältänyt sen käyttöä jatko-osassa.

– Kun kantaja teki sopimuksensa Paramountin kanssa, elokuvien jatko-osat olivat käytännössä olemattomia. Tämä viittaa siihen, että kantaja tai Paramount eivät suunnitelleet jatko-osaa, kun heidän välisensä sopimus tehtiin 5. kesäkuuta 1985, asiakirjassa todetaan.

Asiakirjoissa todetaan lisäksi, että Paramount käytti tietoisesti Tubbin kuvaa jatko-osan avainkohtauksissa, eikä yrittänyt pyytää näyttelijältä lupaa.

Tubbin 33-sivuisesta asiakirjasta käy ilmi, että näyttelijä vaatii tällä hetkellä vahingonkorvauksia ja kieltomääräystä tuntemattomasta summasta. Kun otetaan huomioon, että elokuva tuotti lipputuloja lähes 1,5 miljardia dollaria, eli noin 1,4 miljardia euroa, niin summa on oletettavasti suuri.

Tammikuussa 2024 kerrottiin, että Top Gunin kolmas osa on tekeillä. 

Lue myös:

    Uusimmat