TOP 5: Yleisimmät hiustenhoitomyytit – totta vai tarua?

Ihmelääke ja säännöllinen leikkaaminen saa hiukset kasvamaan nopeammin – pitävätkö nämä myytit paikkansa? Lue totuus yleisimmistä hiustenhoitomyyteistä!

Hiustenhoitoon ja terveyteen erikoistunut tutkija Audrey Davis-Sivasothy kertoo totuuden yleisimmistä hiustenhoitomyyteistä. Ota selvää kohteletko hiuksiasi oikein!

Myytti: Ihmelääke saa hiukset kasvamaan

Totuus: Valitettavasti hiustenkasvuun vaikuttavat sekä geenit että hormonit – ei tietty ainesosa. Tästä syystä ihmepillerit harvoin todella saavat hiukset kasvamaan nopeammin. Vitamiinit voivat toki parantaa hiusten kuntoa, mutta vain silloin, kun elimistö ei ole saanut vitamiinia riittävästi.

Myytti: Leikkaaminen saa hiukset kasvamaan paremmin

Totuus: Hius on kuollutta kudosta, eivätkä latvoissa tapahtuvat muutokset suuntaan tai toiseen siksi vaikuta hiusten kasvuun. Vastaleikatut hiukset näyttävät paksummilta siksi, että kaikkien hiusten latvat on katkaistu suoriksi, eivätkä ne ole hapertuneet. Leikkaamalla hiuksia säännöllisesti voi kuitenkin pitää parempaa huolta siitä, etteivät hiukset ohentumisen vuoksi katkeile yhtä helposti kuin silloin kun niitä ei leikata.

Myytti: Kalliit hiustenhoitotuotteet ovat niitä parhaita

Totuus: Tämä ei välttämättä pidä todellakaan paikkaansa. Sen sijaan, että tuijottaisi hintalappua, on hiustenhoitotuotteiden kohdalla huomio syytä kiinnittää tuotteiden sisältöön. Välillä hyvinkin laadukkaita tuotteita voi saada hyvin halvalla.

Myytti: Tietyn hiustyypin tuote sopii vain tietylle hiustyypille

Totuus: Tämä myytti ei pidä paikkaansa. Suurin osa kaikista hiustuotteista sisältää kolmesta viiteen perusainesta, jotka sopivat kaikille hiustyypeille. Esimerkiksi kosteuttava shampoo saattaa toki sisältää hieman enemmän öljyjä ja tiettyjä proteiineja, mutta tietylle hiustyypille tarkoitetun shampoon käyttämisestä ei ole suoranaista haittaa. Esimerkiksi värjätyille hiuksille tarkoitettujen tuotteiden käyttäminen värjäämättömiin hiuksiin voi tehdä vain hyvää hiuksille, sillä värjätyille hiuksille tarkoitetut tuotteet ovat usein tavallista hellävaraisempia.

Myytti: Hiusten peseminen liian usein kuivattaa hiuksia

Totuus: Tämä myytti pitää paikkansa, jos hiukset pesee liian usein tuotteilla, jotka eivät ylläpidä hiusten kosteustasapainoa. Hiukset voi kuitenkin pestä päivittäinkin ilman että ne kuivuvat, jos pitää huolen hiusten kosteutuksesta. On tärkeää muistaa, ettei vesi ole hiusten vihollinen, vaan epäsopivat tuotteet!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja