TOP 3: Suomalaisten pahimmat painajaiset – näyttävätkö nämä tilanteet tutuilta?

Hyvää Mattien päivää! Ja jokainen Matti Meikäläinen tietää, mikä onkaan pahinta ikinä. Se, että joku tuntematon alkaa jutella bussissa. Tai saat julkisesti kehuja. Tai jotain muuta yhtä karmivaa.

Karoliina Korhosen  Finnish Nightmares -sarjakuvastripeistä tuli ryminällä someilmiö. Suomalaisen rauhaa rakastavan Matin kiusallisista hetkistä kertovat nettimeemit osuivat kultasuoneen, sillä jokainen suomalainen osaa tavalla tai toisella samaistua tilanteisiin, joissa seistään vähintään viiden metrin etäisyydellä kanssaihmisistä tai tietää, miltä se tuntuu, jos joku tuntematon alkaakin jutella keskellä kirkasta päivää.

Tällä hetkellä Matin epämukavia ja suomalaisittain tuskallisen piinaavia hetkiä arjessa seuraa Facebookissa yli 123 000 henkilöä.

Suursuosion saavuttaneista sarjakuvastripeistä on julkaistu nyt myös kirja Suomalaisten painajaisia – Vähäsanaista vertaistukea. Sarjakuvateos julkaistaan sekä suomeksi että englanniksi – teos toimiikin eräänlaisena "Suomi-oppaana".

Suomennettu versio sopinee myös mainiosti suomalaisille faneille, sillä onhan englanninkielen puhuminen tai lukeminen varsin epämukavaa touhua, vai mitä?

Pyysimme Karoliina Korhosta itseään valitsemaan kolme omaa suosikkiaan Matin kiusallisimmista hetkistä – sillä jokaisessa meissä asuu pieni Matti.

1. Kehujen saaminen

– Minulle itselleni kehujen vastaanottaminen on todella vaikeaa. En osaa koskaan suhtautua siihen luontevasti, Korhonen kuvailee.

– Pelottaa, että jos kiittelen, vaikutan liian ylpeältä. Ja jos vähättelen, se näyttää ulospäin sitten liian vaatimattomalta.

2. Naapurin kuhnailu rappukäytävässä

 

Karoliina Korhonen 3

– Tätä tapahtuu minulle koko ajan, mutten osaa selittää, miksi niin käy. Järjellistä perustetta ei ole. Siksi se on niin hauska ilmiö, Korhonen summaa.

 3. Kaatuminen julkisella paikalla

– Nyt kelien ollessa liukkaat on tämä sarjis todella ajankohtainen. Onhan se ihan hyvä, että joku tulee tarkastamaan, ettei käynyt pahasti. Mutta sisäinen Matti on silti vaivaantunut.

Äänestä oma suosikkisi!

Mikä alla olevista tilanteista kuvastaa mielestäsi parhaiten suomalaista mentaliteettia? Äänestä omaa suosikkiasi!

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja