TOP 10: Kaikkien aikojen tökeröimmät kauhuelokuvat – älä pahoita mieltäsi näitä katsomalla

Kyllä, myös kauhuelokuvat voidaan tehdä huonosti – joko tahallaan tai tahattomasti. Listasimme kymmenen kauhuelokuvaa, joiden katsomatta jättämistä et välttämättä tule katumaan.

Kauhuelokuvien hyvyyttä ja onnistuneisuutta on joskus vaikea määrittää. B-luokan kauhu ja "kalkkunat" eli roskaelokuvat ovat oma lajinsa, jossa on tarkoituksellista komiikkaa, kauhukomedia puolestaan puolestaan irvottelee oikein olan takaa kiljuvilla povipommeilla ja hömelöillä hirviöillä. Mutta välillä tuntuu, että kauhukomedia-genren taakse on helppo piilottaa epäonnistuneet yritykset luoda kunnon kauhua.

Listasimme kymmenen 2000-luvun kauhuelokuvaa, joissa juonenkäänteet tai juoni ylipäätään ovat niin surkuhupaisia tai urpoakin urpompia, ettei niitä kannata katsoa, jos todella, todella haluat viettää viihdyttävän elokuvaillan tasokkaan kauhun parissa. Varothan juonipaljastuksia!

1. Bad Biology (2008)


Ei, ei, ei ja vielä kerran ei. Tämä tuotos on yksi kaikkien aikojen naurettavimmista kauhuelokuvista, joka aiheuttaa katsojassaan niin paljon myötähäpeää ja hämmennystä, ettei sitä suositella katsottavaksi oman kullan kainalossa – eikä omallakaan ajalla, vaikka pornokomedia olisikin lähellä sydäntä.

Tiivistettynä elokuva kertoo "rakkaustarinan" seksiaddikti Jenniferistä, jolla on sattumoisin seitsemän klitorista, sekä Bazista, jonka peniksestä on kasvanut steroidien myötä hervoton vempele, jolla on oma tahto. Tietenkin.

Pahimmillaan huonosti näyttelevillä näyttelijöillä ja myötähäpeää aiheuttavilla voihkinoilla kuorrutettu elokuva on silloin, kun miehen kyltymätön penis lähtee omille teilleen (kyllä, irtoaa), puskee seinien läpi ja tekee seksuaalista väkivaltaa naisille.

Vaikka kyseessä onkin "kauhukomedia", ei se anna anteeksi mauttomuutta ja muovista sukuelintä, joka vilistää lattioita pitkin ja pahoinpitelee naisia. Ei paljon naurata.

2. Halloween: Resurrection (ja monet muut jatko-osat)

Legendaarinen Halloween-tunnarikaan ei pelasta kauhuelokuvien esiäidin jälkeläisiä, joita on kertynyt tähän mennessä yhdeksän.

Jos haluat katsoa jonkin näistä tuotoksista, varoituksen sana on tässä vaiheessa paikallaan: yksi huonoimmista Halloween – naamioiden yö -jatko-osiosta lienee kahdeksas, Halloween: Resurrection (2002), jossa joukko nuoria valitaan tosi-tv-ohjelmaan Michael Myersin lapsuudenkotiin.

Jos elokuvan ensimetrit alkavat tällä asetelmalla, loppua ei edes halua jäädä katsomaan: kaksi vartijaa kuulee ääniä. Toinen heistä jää karkkiautomaatille, kun toinen menee katsomaan mitä tapahtuu. Kuuluu huutoa. Herkkuja juuri mussuttanut vartija rynnistää paikalle. Mitä hän tekee ensimmäiseksi? Hän astelee varovasti ja hämmentyneenä parhaillaan pyörivän pesukoneen luo ja pysäyttää sen. Pyykkien seasta löytyy irtopää. Ei muuten, mutta lattialla – melkeinpä hänen jalkojen juuressaan – tosiaan makaa mies, ilman päätä. Mutta hyvä että tuli epäilyttävä pesukone tarkistettua!

3. Satan's Little Helper (2004)

Pirun pikku apuri voisi olla täydellinen kauhuelokuva halloweenin ystäville, mutta jokin tässä mättää. Sössöttävä pikkupoika ihailee auttamattoman paljon paholaista – kiitos videopelin – ja odottaa tätä saapuvaksi kuin joulupukkia. Ja poika löytää kuin löytääkin Saatanan, joka saapuu loistavasti naapurustoon naamiaisten aikaan. Mikä onkaan paholaisen mielipuuhaa? Lahdata ihmisiä ja haistella likaisia pikkupöksyjä, tietenkin.

4. House of the Dead (2003)

Paljon kertonee se, että kyseinen kauhuelokuva on saanut yhtä tai kahta tähteä kymmenestä. Älä siis tuhlaa aikaasi tämän videopeliin pohjautuvan tuotoksen tapittamiseen, missä opiskelijat saapuvat bilettämään saarelle ja "sitten alkaakin tapahtua kummia"... Elokuva on täynnä niin hölmöjä juonenkäänteitä, että valveutuneempaa katsojaa alkaa naurattaa.

5. The Human Centipede (2009)

Vaikka karmaisevana, takuuvarmaan yökötykseen yltävänä kauhuelokuvana tämä onkin onnistunut teos, elokuvan idea saattaa aiheuttaa suunnatonta pahoinvointia herkemmissä katsojissa. Älä siis osta popcorneja tai vietä taco-iltaa, jos haluat katsoa tämän Tom Sixin elokuvan.

Elokuva kertoo saksalaisesta, eläkkeelle jääneestä kirurgista, joka kidnappaa kolme turistia ja tekee heistä "ihmistuhatjalkaisen" – nimittäin liittämällä kolmikon kiinni toisiinsa, suusta peräaukkoon.

Ja nyt meni ruokahalu.

6. Plague Town (2008)

Plague Town on saanut osakseen murska-arvostelut eikä totisimmankaan kauhun ystävänkään tarvitse olla pahoillaan, jos yksinkertaisesti keskeyttää elokuvankesken katselun ja alkaa mieluummin pelata pasianssia tai tuijottaa kattoa.

Elokuvassa perhe lähtee lomalle Irlantiin tutustuakseen sukunsa juuriin. Yksi kerrallaan perheen jäsenet törmäävät kauhistuttaviin lapsiin. Iik?

7. Jennifer's body (2009)

Kyllä, tässä kauhu"komediassa" näyttelee Megan Fox. Mutta kuten tiedämme, se ei välttämättä ihan riitä.

Jennifer's Bodyn hahmot ovat sanailevia, kliseisiä lukiolaisia. Paholainen ottaa vallan hemaisevasta cheerleaderista Jenniferistä. Tämä alkaa tappaa koulunsa miespuolisia opiskelijoita tyydyttääkseen ihmislihan himoaan.

Elokuvalla on toki omat hetkensä, mutta juonenkäänteetkin ovat paikoin hämmentäviä. "Oho, talo palaa, monet koulutovereistani kuolivat juuri, mutta lähdenpä tästä miehen matkaan/kotiin."

Elokuvan suomenkielinen nimikin jo naurattaa: Cheerleader helvetistä.

8. Gingerdead Man (2005)

Kuka pelkää piparkakkumiestä? Niinpä. Mieleen puskee legendaarinen Child’s Play-elokuva, jossa sarjamurhaajan sielu siirtyy Chucky-nukkeen – tässä tapauksessa tosin piparkakkutaikinaan. Jos haluat nauraa, osta pipareita ja katso tämä elokuva.

9.  Snoop Dogg's Hood Of Horror (2006)

Räppäri Snoop Doggin oma kauhuelokuva sopinee niille, jotka haluavat kuunnella samalla herran musiikillisia tuotoksia ja katsoa, miten vampyyriksi pukeutunut nainen tekee koko elokuvan ajan samaa teennäistä liikehdintää. Animekohtaukset ovat näyttäviä, mutta muuten tämän kauhukomedian kelaa nopeasti läpi.

10. Leprechaun (1993)

Kyseessä on toki kauhukomedia, jota näyttelijä Jennifer Aniston saattaa katua joka ilta mennessään nukkumaan. Mutta kauhua aiheuttava leprekaani naurattaa yhtä lailla, kuin piparkakkumies.

Elokuva on saanut viisi jatko-osaa ja yhden uudelleenfilmatisoinnin, ja siksi pääseekin mukaan listalle.

Nämäkään 2000-luvun kauhuelokuvat eivät ole parhaimmasta päästä:

August Underground (2001)
Kadotettujen kuningatar (2002)

Candy Stripers (2006)
Hatchet (2006)

Teeth (2007)
Tiedän kuka tappoi minut (2007)
Dark Touch (2013)

Jäämme myös odottamaan – kauhulla – kotimaistaBunny the Killer Thing-elokuvaa, jossa puoliksi jänis ja puoliksi ihminen jahtaa kaikkea, mikä muistuttaa naisen sukupuolielimiä. Kyseessä on splatter-henkinen kauhukomedia, jota tullaan esittämään myös elokuvateattereissa.

Lue myös:

    Uusimmat