Tonnikalalasagne

  • 2 prk tonnikalapaloja
  • 2 prk maustettua tomaattimurskaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 rkl oreganoa

  • bechamel- kastike
  • 1 l maitoa
  • 0,75 dl jauhoja
  • 60 g voita
  • muskottipähkinää
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 pkt lasagnelevyjä
  • pinnalle 150 g juustoraastetta

Hienonna sipulit ja kuullota se pehmeäksi tilkassa oliiviöljyä. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua 20 min. Lisää tonnikala.

Valmista bechamel- kastike. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Sekoita hetki, jotta jauhot kypsyvät ja lisää sitten kuumennettu maito. Vatkaa kastike tasaiseksi ja anna sen kiehahtaa hetki koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla, pippurilla sekä muskotilla ja nosta kattila liedeltä.

Kokoa lasagne korkeareunaiseen uunivuokaan. Kaada pohjalle tomaatti-tonnikalakastiketta, seuraavaksi bechamel- kastiketta ja päälle lasagnelevyjä. Toista, kunnes vuoka on täynnä. Kaada päällimmäiseksi kerros bechamel- kastiketta. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 180 asteisessa uunissa noin tunti ja anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Resepti: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat