Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tonnikala x 3

Liemessä 8.1.2005
Liemessä 8.1.2005MTV
Julkaistu 07.04.2005 09:47(Päivitetty 11.05.2005 14:30)

Nigiri

  • 2,5 dl sushiriisiä
  • 3 dl vettä
  • riisiviinietikkaa
  • suolaa
  • pippuria

Huuhtele riisi reilu minuutti juoksevan veden alla.

Yhdistä riisi ja vesi riisinkeittimeen.

Keitä 15-18 min ja kaada siivilään jäähtymään.

Mausta ja muotoile.

  • 100 g tonnikalaa (blue fin sashimi)
  • wasabia
  • soijakastiketta
  • hillottua inkivääriä
  • riisiviinietikkaa

Leikkaa tonnikalasta ohuita viipaleita ja tarjoile hillotun inkiväärin ja wasabin kera.

Bonito Tataki

  • 200 g tonnikalaa
  • 1 prk anjoviksia
  • 1 solo valkosipuli
  • kapriksia
  • suolaa
  • pippuria( mustaa)
  • ruohosipulia
  • Paahda mustapippuri kuivalla pannulla ja jauha.

    Leikkaa valkosipuli ohuiksi viipaleiksi ja paahda tilkassa öljyä.

    Paahda tonnikala pannulla joka kantiltaan. Hiero maut pintaan.

    Valuta anjovis.

    Leikkaa tonnikala ohuiksi viipaleiksi ja kokoa lautaselle

    Tarjoa misokastikkeen kera

    Miso

    • 1 dl japanilaista sakea
    • 1 dl mirin-kastiketta
    • 300 g misotahnaa
    • 150 g tummaa kidesokeria

    Kiehauta mirin-kastike ja sake kattilassa

    Lisää misotahna joukkoon hiljalleen koko ajan sekoittaen

    Lisää joukkoon lopuksi sokeri kahdesa erässä. ÄLÄ POLTA/RUSKISTA!

    Tarkista maku ja tarjoile

    Miedosti savustettua tonnikalaa ja pehmeää polentaa

    • 200 g tonnikalaa
    • 1 rkl seesaminsiemeniä
    • 1 rkl korianterin siemeniä
    • suolaa
    • pippuria( mustaa)
    • savustuspussi

    Paahda seesamit, korianterit ja pippurit pannulla.

    Jauha

    Paahda tonnikala kantti X kantti.

    Hiero maut pintaa ja kypsennä uunissa savustuspussissa 250c 1-2 min.

    Tarjoile.

    Polenta

    • 30 g polentajauhoja
    • 1 dl kanalientä
    • 1,5 dl kermaa
    • ruohosipulia
    • tryffeliöljyä
    • 2-3 rkl voita
    • 1 salottisipuli
    • suolaa
    • valkopippuria

    Hienonna sipuli.

    Kuullota voissa ja lisää polentajauhot.

    Lisää kanaliemi ja kerma.

    Keitä 15-20 min, kunnes ryynit alkavat pehmentyä.

    Lisää loppuvaiheessa pilkottu ruohosipuli ja tryffeliöljy.

    Lisää tarvittaessa vielä voita, tarkista maku ja tarjoile

    Mantelivaahto

    • ½ fenkolia
    • 1 varsisellerin varsi
    • 2 salottisipulia
    • 1 valkosipulin kynsi
    • 1 oksa timjamia
    • ½ rkl vehnäjauhoja
    • 3 dl kanalientä
    • 2 dl kermaa
    • 2 rkl voita
    • 100 g paahdettuja mantelilastuja (paahda kuivalla pannulla/uunissa)
    • suolaa
    • pippuria
    • 1-2 laakerinlehteä
    • oliiviöljyä kuullotukseen

    Kuori ja pilko vihannekset.

    Kuullota vihanneksia muutama minuutti.

    Lisää kanaliemi.

    Paahda mantelilastut.

    Lisää yrtit ja lastut.

    Keitä hiljalleen 15-20 min ja anna maustua hetki.

    Kiehauta ja lisää kerma.

    Siivilöi. Lisää lopuksi voi.

    Tarkista maku ja vaahdota sauvasekoittimella.

    Lisää aiheesta:

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"Kärpässieniä syönyt puukotti veljeään – "Se trippi oli aika erikoinen"Vauvanvaatteissa vakava vaara – ota nämä heti pois käytöstä!Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voittiTiesitkö? Vuoden yksinäisin päivä lähestyy – ainakin amerikkalaisilleRinnat pitää tutkia joka kuukausi – näin teet sen oikein kotona
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 12:37
      Ruoka

      Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"

    • 10:21
      Sienet

      Kärpässieniä syönyt puukotti veljeään – "Se trippi oli aika erikoinen"

    • 09:42
      Takaisinvedot

      Vauvanvaatteissa vakava vaara – ota nämä heti pois käytöstä!

    • 08:23
      Halpa vs. kallis

      Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

    • 06:27
      Halloween

      Tiesitkö? Vuoden yksinäisin päivä lähestyy – ainakin amerikkalaisille