Toni Niemistä kismittää MM-valintajupakassa yksi asia – ”Mystinen hiljaisuus rupesi ihmetyttämään”

Julia Kykkänen: Asia oli sovittu hiihtoliiton kanssa 1:59
Videolla Tulosruudun juttu aiheesta.

Mäkihyppääjä Julia Kykkäsen valmentaja Toni Nieminen ei vetänyt hernettä nenäänsä, kun hän ei päässytkään ennalta sovitun mukaisesti Kykkäsen tueksi Seefeldin MM-kisoihin. Eniten häntä harmittaa koko jupakassa heikko tiedottaminen.

Nieminen kertoi MTV Urheilulle, ettei ollut itse keväällä palaverissa, jossa sovittiin, että hän kiertää Kykkäsen henkilökohtaisena valmentajana maailmancupin kisat ja MM-kisat. Hän on kuitenkin saanut asiaan liittyvän sähköpostin.

Palaverissa oli sovittu, että jos Hiihtoliitto päättää lähettää MM-kisoihin toisen valmentajan vastaamaan naisten joukkueesta, Kykkänen on valmis kustantamaan Niemisen henkilökohtaisena valmentajana mukaan kisoihin.

Tieto siitä, että Hiihtoliiton valmentaja Ossi-Pekka Valta vastaa Kykkäsen ja Susanna Forsströmin valmentamisesta kisojen aikana, tuli vain liian myöhään.

– En osaa olla tästä närkästynyt, mutta ihmetyttää tämä tapa toimia. Jos jotain sovitaan, minä luotan siihen, kuten Juliakin, Nieminen sanoo MTV Urheilulle.

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala sanoi MTV Urheilulle, että hänen käsityksensä mukaan Kykkäselle on kerrottu ratkaisusta hyvissä ajoin.

Niemisen versio on erilainen. Hän ei saanut mitään tietoa ennen kuin soitti itse Vallalle viime viikon lopulla, ennen Oberstdorfin maailmancup-kisoja. Tuossa vaiheessa Kykkänen oli vielä siinä oletuksessa, että hän lähtee yhdessä Niemisen kanssa kauden tärkeimpään kisatapahtumaan.

– Itse tiesin vähän aiemmin, mutten kertonut heti Julialle, koska hän olisi repinyt ylimääräistä stressiä ennen Oberin kisoja. Se huolestuttaa, että kun on koko talvi tehty Julian kanssa töitä, häntä ei voi jättää yksin, kun on tärkein kisa. Piti selvitellä asiat niin, ettei se stressaa Juliaa, Nieminen kertoo.

Hän valotti tilannetta suojatilleen sunnuntain kisan jälkeen. Muuten tieto olisi tullut Kykkäselle sähköpostista, jossa hänen oma MM-valintansa varmistui.

– Julialle ei siis kukaan infonnut mitenkään, eikä minullekaan ennen kuin itse kysyin. Se mystinen hiljaisuus rupesi ihmetyttämään. Jos muutoksia tulee, silloin ollaan yhteydessä ja käydään asiat läpi, Nieminen harmittelee.

Kaksinkertainen olympiavoittaja ei halua aiheesta sen suurempaa kohua. Asia käsitellään kun on sen aika ja tärkeintä on hänen mukaansa se, ettei Kykkänen koe, että hänet jätetään yksin.

– Tärkein fokus on nyt urheilupuolella, ei tällaisissa asioissa. Ei ruveta näistä asioista riitelemään, se ei palvele ketään, Nieminen sanoo.

– Julia tietää, ettei häntä jätetä yksin ja tärkeintä on, ettei hänelle tule sellainen olo, ettei välitettäisi. Kaikki on sikäli hyvin, että hommat on kunnossa, Nieminen toteaa.

Kykkänen lähtee Seefeldiin viikonloppuna. Hän valmistautuu Lahdessa harjoitellen, suunnitelmat on lyöty lukkoon Niemisen kanssa. Ensimmäinen kisa on ensi viikon keskiviikkona.

Lue myös:

    Uusimmat