Toni Kohoselle jättilasku oikeustaistelusta – seura oli tarjonnut moninkertaista summaa

Toni Kohosen ja superpesisseura Manse PP:n välisen kiistaan on saatu ratkaisu Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Seuran tekemä irtisanominen todettiin perusteettomaksi, mutta Kohosen katsottiin aiheuttaneen vaatimuksillaan tarpeettoman oikeudenkäynnin.

Ennen viime kauden alkua potkut Manse PP:n pelinjohtajan paikalta saaneen Toni Kohosen ja tamperelaisseuran välinen oikeustaistelu sai perjantaina ratkaisun Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Tuomio oli Kohosen kannalta murheellinen, sillä pesäpallolegenda velvoitettiin maksamaan seuran yli 36 000 euron oikeudenkäyntikulut kokonaisuudessaan.

Käräjäoikeuden mukaan Kohonen, 48, oli aiheuttanut toiminnallaan tarpeettoman oikeudenkäynnin.

Samalla Kohosen 120 000 euron korvausvaatimukset hylättiin lähes kokonaan. Manse PP:n katsottiin käräjäoikeudessa olevan velvoitettu korvaamaan entiselle pelinjohtajalleen vain 15 300 euroa perusteettomasta irtisanomisesta. 

Seura oli tarjonnut Kohoselle aiemmin 40 000 euron erorahaa, mistä tämä oli kieltäytynyt.

– Manse olisi halunnut taputella tämän herrasmiesmäisesti niin, että molemmat olisivat saaneet lähteä omiin suuntiinsa, Manse PP:n asianajaja Mika Miesmäki kommentoi MTV Urheilulle.

Samalla kun käräjäoikeus katsoi Manse PP:n johdon suorittaman irtisanomisen perusteettomaksi, se näki seurajohdon toimet sopimuksen päättämiseksi asianmukaisina. Ero käräjäoikeuden ja seuran tulkinnassa oli lähinnä siinä, oliko Kohoselle annettu varoitusta ennen irtisanomista vai ei.

– Se on yksi ratkaiseva kysymys, jonka käräjäoikeus ratkaisi meidän kannaltamme eri tavalla kuin olimme ajatelleet. Jos tuomioistuin olisi katsonut, että varoitus on annettu, Manse PP ei välttämättä olisi joutunut maksamaan mitään, Miesmäki arvelee.

Miesmäki kuitenkin näkee oikeudenkäynnin päätöksen Manse PP:n kannalta suotuisana.

Osapuolilla on seitsemän päivää aikaa ilmoittaa tyytymättömyytensä tuomioon ja 30 päivää muodollisen valituksen tekemiseen.

Toni Kohosta oikeudessa edustanut asianajaja Olli Rauste ei tavoitettaessa kommentoinut käräjäoikeuden päätöstä. MTV Urheilu ei ole toistaiseksi tavoittanut Kohosta.

Lue myös:

    Uusimmat