Tommy Tabermann: Rakkauden voima kantaa

− Poissaoloni aikana en ole kertaakaan kuullut, että eduskunnassa olisi käytetty sanaa rakkaus, sairauslomalla oleva Tommy Tabermann pahoitteli Studio55:lle viime vuoden lokakuussa.

Runoilija-kansanedustaja oli murheissaan siitä, että rakkauden tahtotilasta on luovuttu, sekä eduskunnassa että yleisesti. Tässä yhteydessä ikuiseksi romantikoksi tituleerattu mies ei tietenkään tarkoita eroottista rakkautta, vaan sellaista, joka laittaa ihmiset toimimaan oikein.

− Nyt kun olen selvittänyt aika pitkälle tämän sairauden, voin taas jakaa tätä tahtotilaa muille, Tabermann sanoi viime vuoden lopussa.

Terveeksi rakkauden voimalla

Tabermannin vaimo Tuija Wuori-Tabermann keskitti viime syksynä kaikki voimansa miehensä tukemiseen.

− Sovimme vaimoni kanssa alusta asti, että hän voi keskittyä minun kannattelemiseeni tämän sairauden ajan. Hänen puolestaan voin kertoa, että ajasta ei ole selvitty ilman hikeä ja kyyneleitä. Mutta rakkauden voima kantaa. Se on auttanut meidät näiden kuukausien yli, Tabermann sanoi.

Kollegoiden epärehellisyys surettaa

Viime syksyn uutiset kansanedustajien epärehellisyydestä vaalirahakohun tiimoilta kertovat entistä selvemmin siitä, että Tabermannin panosta politiikassa tarvitaan.

− Kannattaisi kuunnella oikeudenmukaisuuden ja totuuden ääntä niidenkin, jotka ovat minun lakialoitteilleni hymyilleet, Tabermann muistutti ja totesi, että uutiset poliitikkojen epärehellisyydestä pistivät hänetkin mietteliääksi.

Vaalirahakohuun viitaten Tabermann kertoi oman vaalibudjettinsa olleen 13 000 euroa, minkä pitäisi riittää seuraavissakin vaaleissa, vaikka suhteellisen pieni raha onkin. Seuraavissa vaaleissa hänet nimittäin mitä suurimmalla todennäköisyydellä nähdään, sillä rakkauden tuominen eduskuntaan on pitkä projekti, jonka toteuttamiseen saattaa mennä vuosikymmeniä.

− Eduskunta kaipaa idealisteja, ja mielestäni olen edelleen sellainen. Vaikka en täydelliseen puhtauteen uskokaan, uskon siihen pyrkimiseen.

Studio55/Elina Rantalainen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja