Tommi Mäkinen myhäili tyytyväisyyttään Kalle Rovanperään – "Näköjään nuori sukupolvi osaa tulla kovaa"

Kalle Rovanperä järjesti perjantaina Ruotsin MM-rallissa näytöksen, joka levitti Toyotan tallipäällikön Tommi Mäkisen suun leveään hymyyn.

Rovanperä oli heti aamusta lähtien huimassa vauhdissa. Kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella syntyi kolmanneksi nopein aika, ja kolmannella erikoiskokeella nuori suomalaiskuljettaja latasi kakkosajan. Tässä vaiheessa Rovanperä oli kilpailun kokonaistilanteessa toisena tallikaverinsa Elfyn Evansin perässä.

– Kalle sammutti koneen toisella pätkällä ja kolmannella hän vetäisi liian positiivisesta nuotista ojaan. Ilman niitä hän olisi varmasti ihan kärkikahinoissa, Mäkinen sanoi.

Perjantain viimeisellä erikoiskokeella Rovanperän auto sammui toistamiseen risteyksessä. Hallitseva maailmanmestari Ott Tänak nousi Rovanperän edelle, mutta siitä huolimatta puuppolalaisen päivä jäi selvästi plussan puolelle. Huomioitavaa on se, että Rovanperä ajaa vasta toista kertaa WRC-kalustolla MM-sarjassa.

Rovanperä starttaa lauantain erikoiskokeille kolmannelta sijalta 14,3 sekunnin päässä kärkikuljettaja Evansista.

– Näköjään nuori sukupolvi osaa tulla kovaa vauhtia. Kiva nähdä, että tulee uutta ja nuorta sukupolvea. Se antaa lisää virtaa kaikille, Mäkinen myhäili.

Toyotalla on loistava kokonaispanos kilpailussa. Evans johtaa, Rovanperä on kolmantena ja ranskalaistähti Sebastien Ogier neljäntenä. Vain Hyundai-kuljettaja Tänak lyö kiilaa Toyota-kuskien väliin.

– Evans tuli tänään todella kovaa. Pätkät muistuttivat hieman kuin ajettaisiin Walesissa piikkipyörillä. Elfynille oli hyvä, ettei lunta ollut niin paljon. Hänen ajotyylinsä toimii paremmin tällaisissa olosuhteissa, Mäkinen arvioi.

Kuusinkertaisella maailmanmestarilla Ogierilla oli autossaan erilaiset säädöt kuin Evansilla ja Rovanperällä.

- Sebastienilla oli hieman jäykempi jousitus. He vaihtavat lauantaina samanlaiseen jousitukseen, jota muutkin meidän kuljettajat käyttävät. Sebastienin käyttämä jousitus saattoi viedä parhaan vetopidon pois. Hän sanoi, että se tuntuu ihan hyvälle, mutta sitä ei välttämättä huomaa ennen kuin vaihtaa johonkin muuhun, Mäkinen analysoi.

Lauantaina Ruotsin MM-rallissa ajetaan samat neljä erikoiskoetta kuin perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat