Tallikaveri hämmästeli Kalle Rovanperän vauhtia – "Olisinpa itse pystynyt tuohon toisessa MM-rallissani"

Toyotan rallitalliin täksi kaudeksi siirtynyt Elfyn Evans jatkoi Ruotsin MM-rallissa perjantaina siitä, mihin jäi kauden avauskisassa Monte Carlossa.

Tammikuun avausrallissa Evans taisteli voitosta päätöspäivälle asti, kunnes taipui kolmanneksi. Ruotsissa walesilainen johtaa jälleen perjantain jälkeen 8,5 sekunnin erolla ennen Hyundain Ott Tänakia. Kolmantena oleva tallikaveri Kalle Rovanperä on 14,3 sekunnin päässä.

Rovanperän suoritus sai 88 MM-rallia urallaan ajaneen Evansin haukkomaan henkeään.

– En olisi uskonut, että Kalle voi ajaa noin kovaa. Hän on kyllä ajanut aiemminkin upeasti, mutta oli tuo silti hieno suoritus. Sanoin jo aiemmin Harrille (isä Rovanperä), että olisinpa itse pystynyt tuohon vauhtiin vasta toisessa MM-rallissani. Kalle tekee hienoa työtä, Evans hehkutti.

Montessa Evans sortui yliyrittämiseen kisan päätöspäivänä. Nyt on jälleen uusi mahdollisuus napata uran toinen MM-voitto.

– Olosuhteet muuttuivat Montessa, ja meillä ei ollut ihan samaa fiilistä sunnuntaina. Ei tiedä, mitä täällä on tulossa, mutta meidän on vain keskityttävä ja puskettava niin kovaa kuin mahdollista. Montessa ajoin vähän liian rajusti ja se ei ehkä ollut nopein mahdollinen tapa. Siitä on otettava opiksi, Evans summasi.

– Tähän mennessä on sujunut hyvin, mutta tämä on vain yksi osa kisaa. Auto toimii hyvin ja se reagoi pyyntöihini. Se on aina mukavaa, kun kaikki on siltä osin kunnossa.

Ruotsin rallin olosuhteet ovat erikoiset, kun isot osuudet ajetaan silkalla soralla. Evansin mukaan yllätyksiä ei kuitenkaan tullut vastaan.

– Tiesimme, että olosuhteet ovat hankalat ja niin ne olivatkin. Tienpinta muuttui koko ajan. Ei siellä kuitenkaan mitään odottamatonta tullut vastaan, Evans totesi.

– Fiilis ajamiseen on ollut hyvä. Huomenna on tehtävä sama homma, eikä vielä voi tuudittautua mihinkään. Pitää vain sopeutua siihen, mitä huomenna sitten onkaan olosuhteena.

Lue myös:

    Uusimmat