Tommi Liimatainen: Läheiset ovat hyväksyneet paljastuskirjani

Katri Helenan managerimies Tommi Liimataisen kirjaprojekti ei ollut helppo. Mies arvelee, että joku saattaa loukkaantua kirjasta.

Tommi Liimatainen avautuu tulevassa Kaasu pohjassa -kirjassa isoista ja vaikeista asioista, kuten alkoholinkäytöstään. Mies puhuu keväällä julkaistavassa kirjassa suoraan ja avoimesti.

– En kadu yhtään, en kirjaprojektia enkä muuta. Ei niitä asioita tekemättömäksi saa. Voi olla, että joku loukkaantuu, mutta ei tässä maassa voi tehdä juuri mitään loukkaamatta ketään.

Liimatainen on yksi kotimaan musiikkipiirien tunnettuja taustavaikuttajia. Teoksen kirjoittaja on toimittaja Merja Asikainen. Kirjassa Liimatainen muun muassa syväluotaa rankkaa taisteluaan viinaa vastaan.

– Kirjaa tehtiin syyskuusta lähtien. Sisällöstä en voi paljastaa mitään, mutta idea syntyi elämästä itsestään. Tekotapa, se, että kerroin asioista kirjan kirjoittajalle enkä kirjoittanut itse, tuntui luontevalta. Vaikka prosessi olikin raskas, Liimatainen kertoo.

'Olen jo iso poika'

Tulevana juhannuksena on kulunut tasan kymmenen vuotta siitä, kun Liimatainen käytti alkoholia viimeisen kerran.

– Kirjassa käsitellään asioita, joita ei mielestäni ole aiemmin käsitelty missään yhtä avoimesti. Mutta minun mielestäni pitää puhua suoraan. Se on raakaa tekstiä.

Managerin lähipiiri suhtautui kirjaprojektiin hyväksyvästi. Julkisuudessa on kerrottu aiemmin, että alkoholi oli isossa roolissa Tommi Liimataisen lapsuudenkodissa.

Liimataisen pikkuveljet, muusikot Jonne Aaron ja Ville Liimatainen, eivät voineet asua vanhempiensa luona: Jonne asui perhetukikeskuksessa ja Ville sijaisperheessä.

– Läheisiltä kysyttiin asiasta (kirjaprojektista) ja se oli kaikille ok. Ja olen jo sen verran iso poika, että osaan tehdä päätöksiä itse.

– Odotan mielenkiinnolla, millaisen vastaanoton kirja saa. Suomessa kyllä riittää kirjalle ja sen aihepiirille kohdeyleisöä, Liimatainen sanoo.

Paljastuskirjaksi kuvailtu Kaasu pohjassa julkaistaan toukokuun alussa. Tommi Liimatainen ja kustannusyhtiö Otava lahjoittavat kirjan tuotosta osan ennaltaehkäisevään päihdetyöhön.

Lue myös:

    Uusimmat