Tokion olympialaisten karu todellisuus paljastui vasta paikan päällä – "En ymmärrä, miksi he päättivät järjestää kisat"

Tokion olympialaiset pidetään ilman yleisöä kiihtyvän koronaepidemian vuoksi 1:48
Tokion olympialaiset järjestetään ilman yleisöä. Katso videolta MTV Uutisten juttu aiheesta.

Tokion kesäolympialaiset järjestetään tiukoin rajoituksin. Okinawan paratiisisaarella kisarupeamaan valmistautuva Tanskan käsipallomaajoukkue sai kokea erityisesti, kuinka tiukat säädökset voivat vaikuttaa elämään arvokisoissa.

Tanskan maajoukkue ajatteli latautuvansa Okinawalla tulevaa koitosta varten, mutta todellisuus oli kuitenkin karu. Pelaajat eivät saa mennä ulos, eivät edes hotellin omistamalle yksityisrannalle.

– Emme saa käyttää sitä. Minun täytyy sanoa, että en ymmärrä, miksi he päättivät järjestää kisat kaikkien näiden rajoituksien tultua voimaan. En ymmärrä sitä. Se on kuin kisat pitäisi järjestää kaikille muille ihmisille paitsi urheilijoille, Tanskan joukkueen kapteeni Nikolaj Jacobsen sanoi Ekstrabladetille.

Joukkue pääsee valmistavan viikkonsa aikana kertaalleen uima-altaalle ja vain 60 minuutiksi. Muutoin joukkueen tulee olla hotellihuoneessa tai sisällä harjoituksissa. Maskia tulee myös käyttää ja joukkueelle tehdään päivittäin koronatestejä.

– Olin toivonut, uskonut ja saanut kuulla, että asiat olisivat olleet paremmin. Kun joudumme tappelemaan siitä, että saamme yhden tunnin ulkoiluun viikon aikana. Sitä en osannut odottaa. Silloin ei olisi mitään syytä matkustaa Okinawalle. Olisimme hyvin voineet jäädä Tokioon, Jacobsen totesi.

Tokion olympialaiset käynnistyvät 23. heinäkuuta. Tanskan maajoukkue aloittaa oman urakkansa 24. heinäkuuta, kun se kohtaa avausottelussaan isäntämaa Japanin.

Lue myös:

    Uusimmat