Toiveissa lemmikki? Näin paljon eläinlääkäriin voi mennä rahaa

8:59

Huomenta Suomessa puhuttiin viime keskiviikkona lemmikkieläinten lääkärikuluista. Jos käy hyvä tuuri, kulut jäävät pieniksi, jos ei, menoja tulee jopa tonnien edestä.

Eläinlääkärikulut ovat vähän sattuman peliä ja kiinni siitä, kuinka terve tai tapaturma-altis lemmikki omaan kotiin sattuu muuttamaan.

– Jos tulee jotain pahempia juttuja, voi mennä tuhansiakin euroja. Mutta normaalit käynnit liikkuvan sadan euron kahta puolta. Rokotuksia saa nykyään jopa alta viidenkympin, mutta jos tulee joku korvatulehdus tai ihottuma ja siihen lääkkeet päälle, niin siitä voi tulla parisataa euroa, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Jukka Marttila kertoi lähetyksessä.

Tonneihin hinta saattaa kivuta esimerkiksi röntgentutkimusten ja laboratoriokokeiden myötä. Samaten luunmurtumat tai mahalaukun kiertymä koiralla voivat osoittautua hyvin kalliiksi.

– Normaali sterilaatioleikkaus narttukoirallekin maksaa nykyään sellaiset 500–700 euroa, Marttila sanoo.

Hinnat vaihtelevat myös paikkakunnittain.

– Varmaan täällä etelässä, jossa on isot klinikat, kalliit laitteet ja paljon henkilökuntaa, on kalliimpaa. Se toiminta maksaa. Maaseudulla, jossa on yksi eläinlääkäri pienessä ja vaatimattomassa tilassa, kustannukset ovat halvat ja voidaan leikata halvemmalla. Välttämättä ei ole mitään automaattisia anestesiakoneita sun muita, Marttila kuvailee.

– Riski potilaalla on sitten (maaseudulla) vähän suurempi – jos tulee jotain ongelmia nukutuksessa tai leikkauksessa, niitä sitten paikkaillaan, Marttila lisää.

Kannattaako lemmikille ottaa eläinlääkärikuluvakuutusta? Mitä vakuutukset korvaavat ja mitä eivät? Miksi Severi-koiran omistaja ja Kennelliiton osastopäällikkö Kirsi Salmijärvi suosittelee vakuutuksia, vaikkei ole niitä juuri päässyt hyödyntämään? Katso koko video ylhäältä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja