Toinen Norjan lumivyöryn uhri kuljetettiin pois turmavuorelta: Pelastajat kunnioittivat uhrin muistoa muodostamalla kunniakujan – "Paikalla oli harras tunnelma"

Tältä näyttää Norjan turmavuoren huipulla: Lumivyöryn alle jääneiden etsinnät käynnissä 1:51
Tältä näyttää Norjan turmavuoren huipulla: Lumivyöryn alle jääneiden etsinnät käynnissä

Toinen Norjan neljästä lumivyöryn alle jääneestä uhrista onnistuttiin kaivamaan ylös tänään Tamokdalenissa. Neljästä lumivyöryn alle jääneestä uhrista on nyt löydetty kaksi, kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK.

Uhri tuotiin vuorenrinteeltä alas helikopterilla ja siirrettiin sitten ruumisautoon, joka suuntasi kohti Tromssaa. MTV Uutisten paikalla oleva avustaja Roosa Pelkonen kertoo, että pelastajat kunnioittivat uhrin muistoa muodostamalla kunniakujan tämän autosaattueelle.

– Kaikki vapaaehtoiset pelastajat pitivät vainajalle hiljaisen hetken ja muodostivat ruumisautolle kunniavartioston. Paikalla oli harras tunnelma, kuvailee Pelkonen.

Poliisin lyhyessä lehdistötilaisuudessa kerrottiin, että vaikka sääolosuhteet pelastusoperaatiolle ovat olleet viime päiviä paremmat, olosuhteet vuorella ovat silti vaativat. Esimerkiksi uhrien paikallistaminen on suuren lumimäärän takia hankalaa.

Viranomaiset jatkavat Tamokdalenissa etsintäoperaatiota kahden viimeisen uhrin löytämiseksi. Poliisi kertoi aiemmin mahdollisesti paikallistaneensa ainakin toisen jäljellä olevista uhreista, mutta yhden olinpaikka on edelleen epävarma.

Lue myös:

    Uusimmat