Mainos

Toimittajalegenda Niilo Tarvajärvi on kuollut

Kamarineuvos Niilo Tarvajärvi on kuollut tänään iltapäivällä Helsingissä Tammisalon palvelukodissa. Mm. legendaarisena radioäänenä ja tv-toimittajana tunnettu Tarvajärvi oli kuollessaan 87-vuotias.

Kamarineuvos, majuri evp., suomalaisen radio- ja tv-viihteen grand old man Niilo Tarvajärvi on kuollut tänään iltapäivällä Helsingissä 87-vuotiaana.

Useita kertoja suosituimmaksi suomalaiseksi valittu Tarvajärvi tuli tunnetuksi erityisesti radion Tervetuloa aamukahville -lähetyksistä ja television Palapelistä. Vuosina 1970-72 hän oli kokoomuksen kansanedustajana.

Suomalaiset muistavat Tarvajärven myös Joulumaa-hankkeen innokkaana puolestapuhujana.

Niilo Tarvajärvi syntyi 6.12.1914 Espoossa. Kadettikoulun jälkeen hän oli sotilasuralla vv. 1939-50; viimeksi pääesikunnan toimistoupseerina ja puolustusvoimain komentajan adjutanttina.

Yleisradiossa Tarvajärvi toimi avustajana jo 1940-luvulla ja vuonna 1948 hän selosti Lontoon olympiakisoja. Vakituisena radiotoimittajana hän oli 1950-58. Noihin vuosiin sisältyivät mm. ohjelmat Tervetuloa aamukahville, Lauantaisaunassa ja Viikonloppujuna.

Suomalaisten sunnuntaiaamujen suosikkiohjelma aamukahvi päättyi aina Tarvan sanoihin "ylös, ulos ja lenkille". Sanonta on elänyt kansan keskuudessa vuosikymmenestä toiseen. Samoin on käynyt Tarvan tunnuslauseelle "sillä lailla".

Radiosta toimittaja Tarvajärvi siirtyi televisioon vuonna 1958. Tv-työskentelyä hän opiskeli mm. Los Angelesissa. Ylestä Tarva muistetaan nimenomaan Palapeliohjelmista, joissa hän järjesti toinen toistaan mahtavampia tempauksia. Niihin kuului mm. lukuisten autojen hankkiminen poliisille.

MTV:n puolella olivat Tarvajärven ohjelmia mm. Kahden kauppa, Ilmasilta, Loistoemäntä ja Kympillä Tokioon.
Reservin majuriksi Tarvajärvi ylennettiin 1967.

Yli 40-vuotisen radio- ja tv -uransa päätteeksi hän sai kamarineuvoksen arvonimen. Tarvajärvelle oli myönnetty useita korkeita kunniamerkkejä. Suosituimpien radio- ja tv-esiintyjien Telvis-patsaan hän sai kahdesti.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 25.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.