Toimittaja testasi: Puhdistuvatko valkoiset lenkkarit kotikonstein?

Toimittaja testasi: Puhdistuvatko valkoiset kengät kotikonstein? 4:08
Katso videolta, mikä testaamistamme kolmesta valkoisten kenkien puhdistuskikasta toimi ja mikä jätti kylmäksi.

Valkoiset kengät ovat tyylikäs ja raikas valinta, mutta vaikea pitää siisteinä. Testasimme kolme valkoisten kenkien puhdistuskikkaa, joiden avulla kuka tahansa voi ainakin teoriassa onnistua.

Minulla on muutamat käytössä tahriintuneet, likaantuneet ja pinttyneet valkoiset kengät. Törmään usein verkossa erilaisiin kenkien puhdistuskikkoihin, joihin olen suhtautunut terveen kriittisesti ja epäilevästi. Miten valkoisesta voi saada enää uudestaan valkoista, kun valkoiset kangaskengät on jo kertaalleen marinoitu Koffin puiston iltakasteesta märällä nurmella tai tomutettu harmaiksi kesän festareilla?

Yllä olevalla videolla testaan kolme helppoa puhdistuskikkaa. Katso videolta, mikä oli lopputulos!

Valkoiset lenkkarit puhtaaksi – miten?

  • 1 rkl ruokasoodaa
  • ½ rkl vettä
  • ½ rkl vetyperoksidia
  • aurinkoisen päivän

Kenkien kantoihin ja muovisiin osiin kannattaa kokeilla puhdistuskiveä ja kosteaa pesusientä. Esimerkiksi sosiaalisen median siivousvaikuttaja Boniasiivous, eli Sonia Lindholm, on saanut kyseisellä kikalla vaikuttavia tuloksia aikaan.

On hyvä käyttää hanskoja käsien suojana ja suojata myös alustat vanhalla pyyhkeellä tai lattiarätillä. Älä puhdista herkkiä materiaaleja. Jos olet epävarma, kokeile puhdistusseosta aina ensin huomaamattomaan kohtaan.

Puhdistusvinkkien lisäksi kenkäpesulayrittäjä Heikki Tanskanen on aiemmin vinkannut MTV Uutisille monen unohtaman yleisen puhdistuskikan, kenkäharjan.

Lue myös:

    Uusimmat