Parit testatkaa tätä! Laura Friman ja hänen miehensä nauhoittivat keskustelunsa häämatkallaan – paljastui jotain uutta

Näin Laura Friman ja Lauri Tamminen päättivät, mitä he haluavat kertoa heidän häämatkasta tehdyssä äänikirjassaan 1:40
Katso videolta, miten Laura Friman ja Lauri Tamminen päättivät, mitä he haluavat kertoa häämatkasta tekemässään äänikirjassa.

Toimittaja Laura Friman ja hänen aviomiehensä luova johtaja Lauri Tamminen tekivät viime syksynä autolla häämatkan Ranskaan. Tuosta matkasta syntyi lopulta Häämatka-niminen äänikirja, jossa keskustellaan muun muassa riitelystä. 

Toimittaja Laura Friman ja luova johtaja Lauri Tamminen matkasivat syksyllä 2023 häämatkallaan Ranskaan ja taltioivat sinne vieneen automatkan kokonaisuudessaan Häämatka-äänikirjaksi (Storytel). Kirja julkaistaan 24. kesäkuuta. 

Tamminen ei lämmennyt vaimonsa idealle kuitenkaan ihan heti. 

– Luulen, että kun olen meillä sellaisessa matkanjärjestän roolissa, niin laskin, että matka taisi kestää perille noin 30 tuntia. Olen levoton projekti-ihminen ja mietin, että mistä puhumme matkan aikana. Ajattelin, että häämatkalla tulee varmaan puhuttua aika syvällisistäkin jutuista, niin sitten ehdotin Laurille, että pitäisikö nauhoittaa kaikki, mitä puhumme matkan aikana. Myös auton lisäksi hotelleissa, puistoissa, ravintoloissa ja muualla, Friman kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa 14. kesäkuuta. 

– Rehellisesti sanottuna ajattelin ensin, ettei se ole kaikista paras idea. Jotenkin silti taivuin, että tämähän kuulostaa itseasiassa ihan hauskalta, Tamminen totesi. 

– Aluksi kyllä sanoit, ettei se ole kovin romanttista, jos käytämme häämatkan tällaiseen projektiin. Mutta lopulta se itseasiassa saattoikin olla vähän romanttista, koska siinä käytiin tärkeitä parisuhdekeskusteluja, Friman jatkoi. 

Automatkan aikana keskusteltiin laaja-alaisesti erilaisista parisuhdetta koskevista aiheista, kuten riitelystä.

– Olen todella huono riitelijä. Lauri haluaisi aina puhua kaikesta heti ja käydä pohjamutia myöden kaiken läpi. Itse menen täydet suojamuurit - ja jääkuningatar-moodiin, jossa vain myhähtelen. Hän on myös hyvä pyytämään anteeksi, minä olen todella surkea pyytämään anteeksi. En pysty jotenkin nöyrtymään tekemään sitä. Olen surkea riitelijä, ja sinä olet todella hyvä, Friman sanoi. 

– Nyt sinä otit esiin vain kaikki huonoimmat puolesi riitelijänä. Jos jatkan samassa hengessä, niin olen pikkumainen ja saatan aloittaa riidan vähän turhistakin aiheista. Saatan ottaa itseni usein liian vakavasti. Minulla asiat purkautuvat nopeasti, ja se aiheuttaa Laurassa hyvin hitaan ja pitkän reaktion. Siinä me sitten olemme yhteisessä suossa, Tamminen jatkoi. 

Tamminen kokee oppivansa automatkan aikana ainakin sen, että vastaavanlaisia, syvällisiä keskusteluja tulisi olla jatkuvasti. Friman on samoilla linjoilla. 

– Vaikka viiden vuoden kohdalla ja häämatkalla ajattelee tuntevansa ja tunteekin toisen aika hyvin ja on tietysti jo puhuttu suurista aiheista, niin silti tietyt asiat kirkastuvat. Vaikka puhuimme sensuroimattomasti ja rehellisesti ja unohdimmekin usein mikit, niin kyllä se silti on vähän sama kuin kävisi pariterapiassa. Se kolmas osapuoli, eli ne mikrofonit, tuovat vähän sellaista ryhtiä ja orientoivat keskusteluun, Friman pohti. 

Pariskunta on yhtä mieltä siitä, että samanlaisia keskusteluita ei olisi käyty ilman äänikirjaprojektia. 

– Ei missään nimessä, ainakaan tässä syvyydessä. Asioita pitää helposti vähän itsestäänselvyytenä, jos on ollut vaikka viisi vuotta yhdessä. Ajattelee tuntevansa toisen, eikä koe tarpeelliseksi kysellä, mitä hän asioista ajattelee, Lauri pohti. 

– Siksi tätä voi kyllä suositella. Ottaa vaikka päiväteemat: tänään puhutaan rahasta, huomenna seksistä ja sitten siitä ja tästä. Voi olla aika yllättäviäkin lopputuloksia, Friman totesi. 

Katso yllä olevalta videolta, miten Laura Friman ja Lauri Tamminen päättivät, mitä he haluavat kertoa häämatkasta tekemässään äänikirjassa.

Voit katsoa haastattelun kokonaisuudessaan alta. 

Erikoishaastattelussa Laura Friman ja Lauri Tamminen 17:51

Lue myös:

    Uusimmat