Toimittaja Ina Mikkolan epäterveelliset elämäntavat joutuvat syyniin – liikkumattomuus ja yksipuolinen ruokavalio ovat tehneet tehtävänsä

Ina Mikkola esittelee vaatekaappinsa aarteita. 1:21
Ina Mikkola esittelee vaatekaappiaan.

Toimittaja Ina Mikkola nähdään Olet mitä syöt -ohjelmassa. Mikkola kertoo uppoutuvansa töihinsä niin tiiviisti, että syöminen unohtuu.

Olet mitä syöt -ohjelman uudella kaudella tavataan julkisuudesta tuttuja henkilöitä, jotka kaipaavat apua terveellisempien elintapojen löytämiseen. Apuna ja tukena muutoksessa on lääkäri Pippa Laukka.

Toimittaja Ina Mikkolan elintavat ovat lipsuneet kauas terveellisistä. Hänen vegaaninen ruokavalionsa on muuttunut niukaksi ja yksipuoliseksi, ja siitä puuttuvat kasvikset, hedelmät ja proteiini. Liikuntaa Mikkola ei harrasta ollenkaan.

Aina tilanne ei ole ollut yhtä huono, sillä aiemmin Mikkola harrasti paljon liikuntaa ja hänen vegaaninen ruokavalionsa oli terveellinen ja monipuolinen. Elämä kuitenkin muuttui, kun hän aloitti työt radiossa aamujuontajana. Vaativa työ vei kaiken energian, eikä liikkumiseen ollut enää voimia.

– Yritin silloinkin mennä vielä salille, mutta olin niin väsynyt, että painot tippuivat käsistä.

Kun liikunta jäi, syöminenkin alkoi lipsua. Myöhemmin Mikkola lopetti radiotyöt, mutta huonot elintavat eivät korjaantuneet. Hän kokee, että on mennyt asiassa ääripäästä toiseen. Aiemmin hän seurasi syömisiään hyvin tarkkaan, kunnes se alkoi kyllästyttää.

– Nyt ajattelen, että syön vain, mitä tekee mieli enkä mieti yhtään mitään.

Mikkola kertoo pärjäävänsä pitkiäkin aikoja ilman ruokaa, sillä uppoutuu työhönsä niin täysin.

– Työ on aina ensisijainen juttu ja kaikki muu on toissijaista.

Mikkola kertoo pohtineensa ohjelmaan osallistumista pitkään, sillä ei tavallisesti halua tuoda yksityiselämäänsä esille. Lopulta hän ajatteli, että ohjelman näkemisestä saattaisi olla hyötyä muillekin samoista ongelmista kärsiville.

Mikkolan mukaan on hienoa, että ohjelmassa elintapojen korjaamista ei käsitellä ainoastaan painon kautta. Hän haluaa purkaa stereotypioita siitä, että ihmisen elintavat voisi päätellä vain painosta ja ulkonäöstä.

– Jos sanon, että syön välillä päin honkia enkä liiku, ihmiset eivät usko sitä vain siksi, että olen hoikka.

Olet mitä syöt MTV3-kanavalla keskiviikkoisin klo 20.

Lue myös:

    Uusimmat