Tohtori Spot on astetta erilaisempi lääkäri – tämä robotti pääsi työharjoitteluun Yhdysvalloissa

2:10
Näin tohtori Spot hoitaa teho-osaston potilaita Bostonissa.

Tohtori Spot on robottikoira, joka vierailee sairaiden potilaiden luona Bostonissa Yhdysvalloissa.

Bostonilaissairaalan henkilökunta on saanut uuden jäsenen riveihinsä, tohtori Spotin. Se on ollut eräänlaisessa työharjoittelussa sairaalan teho-osastolla.

–  Testaamme robottia teho-osastolla, konetekniikan apulaisprofessori Giovanni Traverso Massachusettsin teknillisestä korkeakoulusta kertoo CNN:lle.

Kyseessä on neljällä jalalla kulkeva robotti, ei siis ihmisharjoittelija. Robotille on päähän kiinnitetty tabletti, jonka avulla lääkärit ja hoitohenkilökunta pystyvät etäyhteyden avulla kommunikoimaan teho-osaston potilaiden kanssa. Se on helpottanut bostonilaissairaalassa koronaystävällisten turvavälien säilyttämistä.

–  Robotissa on kameroita, jotka tarkkailevat potilaiden elintoimintoja, kuten sydämensykettä, hengitysnopeutta ja happitasapainoa, Traverso kertoo.

Kokeilussa testattiinkin potilaita

Robotin kokeileminen hoitotyössä ei todellisuudessa keskittynyt itse robotin toimintojen testaamiseen, vaan tarkoitus on ollut selvittää, kuinka hyvin potilaat hyväksyvät robotin avun ollessaan sairaita.

Tohtori Spot on The Boston Dynamics -nimisen firman rakentama robotti. Sitä on pyritty inhimillistämään julkaisemalla siitä hauskoja videopätkiä, kuten tanssivideo, josta voi pätkän nähdä yllä olevalla videolla.

Traversonin mukaan robotti auttoi kokeilun aikana 40 potilasta, eikä robotti tehnyt virheitä teho-osastolla vuoronsa aikana.

–  Ihmiset reagoivat positiivisesti robottiin, joka näytti koiralta. Koirat ovat tiedettävästi suloisia, Traverson järkeilee.

Lähteet: CNN Ja The Boston Dynamics

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja