Todellinen langaton lataus tekee tuloaan? CES-messuilla esitelty älypuhelimen lisäkuori mahdollistaa lataamisen usean metrin päästä virtalähteestä

Langaton lataus on yleistynyt älypuhelimissa viime vuosina mutta toistaiseksi langaton lataus vaatii käytännössä kontaktin älypuhelimen ja latausalustan välillä.

Jo pitkään viritteillä on kuitenkin useammalla eri taholla ollut erilaisia todellisia langattoman latauksen ratkaisuja, joissa ladattavan laitteen ja virtalähteen välillä voisi olla vähintään useita metrejä.

Nyt CES-messujen yhteydessä yksi muutaman metrin välimatkalla toimivaa langatonta latausta kehittävä yritys, Ossia, kertoi yhteistyöstään suojakuorivalmistaja Spigenin kanssa.

Ossia ja Spigen esittelivät CES-messuilla jo prototyyppiään Forever Sleeve -suojakuorestaan, johon on integroitu Ossian kehittämä langaton Cota Real Wireless Power -latausteknologia. Kuoressa on oma akkunsa, josta virta siirtyy älypuhelimeen.

Ossian mukaan sen kehittämä latausteknologia toimii usean metrin etäisyydellä, myös laitteiden liikkuessa eikä vaadi suoraa näköyhteyttä virtalähteen ja ladattavan laitteen välille. Teknologian todetaan toimivan vastaavalla tavalla kuin mitä Wi-Fi tekee tiedonsiirron osalta. Lataamisessa käytetään radioaaltoja 5,8 gigahertsin taajuudella.

”Todella langaton sähkö on peliä muuttava teknologia, jolla on potentiaalia olla yhtä käänteentekevä kuin langaton tiedonsiirto”, kommentoi Ossian johtaja Doug Stovall tiedotteessa. ”Tavoitteemme on työskennellä yhdessä Spigenin kanssa Cota-teknologialla varustettujen 5,8 gigahertsin taajuudella toimivien puhelinkuorten tuomiseksi markkinoille 2020 tai aiemmin.”

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja