Mainos

TM testasi autonhoitovillityksen: Kannattaako keraaminen pinnoitus?

Tekniikan Maailma on puntaroinut autoharrastajien suosiossa olevan maalipinnan keraamisen pinnoituksen hyödyllisyyttä.

Keraaminen pinnoitus on yhä suositumpi toimenpide auton maalipinnan suojelemiseen. Alun perin teollisuuden käyttöön kehitetty menetelmä antaa autolle paitsi suojaa naarmuilta, tekee maalipinnasta myös aiempaa kiiltävämmän, jopa lasimaisen. Keraamisen pinnoitteen ansiosta auton pinnat hylkivät vettä ja likaa.

Ensikertalaisen voi olla syytä jättää pinnoitus ammattilaisen hoidettavaksi. Vaikka aineen levitys ei Tekniikan Maailman mukaan ole erityisen haastavaa, on olosuhteiden oltava oikeanlaiset.

Operaatio liikkuu 300–500 euron haarukassa, mutta tarkan hinnan saat selville vain paikan päältä kysymällä. Ellei autoa viedä pinnoitukseen suoraan autoliikkeestä, voi esimerkiksi maalipinnan myllytys olla tarpeen. 

Tekniikan Maailman mukaan keraamisesta pinnoitteesta on etua erityisesti auton pesemisessä, sillä pesuainetta ei tarvita välttämättä lainkaan.

– Pinta hylkii hyvin vettä ja likaa, ja suurin osa roiskuvasta liasta huuhtoutuu pois liukkailta pinnoilta jo ajoviiman voimasta, eikä jää kuivumaan auton pinnoille. Myös lasipinnat puhdistuvat ajossa kiitettävästi, eikä pyyhkijöitäkään juuri tarvitse käyttää, Tekniikan Maailma kirjoittaa.

Lue Tekniikan Maailman artikkelista, mitä pinnoitteelle kuuluu neljän kuukauden kuluttua sen asennuksesta.

***

1:26

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja