Tiskikone puhtaaksi luonnonmukaisesti apteekin tuotteella

Tiskinkone kerää sakkaa ja kalkkikerrostumia. Säännöllinen huoltaminen ja puhdistaminen pidentävät koneen ikää.

Puhtaana pidetty astianpesukone ei haise, pesee tiskit puhtaammaksi ja kestää pidempään.

Konetta on hyvä huoltaa arjessa. Samalla tulee ehkäisseeksi kalkki- ja likaseostumien kertymistä. Koneen ulko- ja sisäpinnat kannattaa pyyhkiä säännöllisesti. Vesisuuttimet sopii tarkastaa ja puhdistaa. Huuhtelukirkasteen käyttäminen astioiden pesun yhteydessä pitää koneen siistimpänä ja kuivattaa astiat nopeammin, jolloin niihin ei jää vesitahroja.

Puhdista astianpesukone muutaman kerran vuodessa. Tiskikoneiden puhdistamiseen on siihen tarkoitettuja pesuaineita. Käyttää voi myös sitruunahappoa tai etikkaa. Ennen puhdistamista tutustu koneen käyttöohjeisiin.

Sitruunahappo irrottaa sakan

Sitruunahappoa saa apteekeista ja se irrottaa sakan koneesta tehokkaasti.

Sitruunahapolla puhdistaminen kannattaa aloittaa käyttämällä 2–3 ruokalusikallisen annosta, joka on noin 20–30 grammaa. Mikäli kone ei puhdistu tällä määrällä, voi määrää nostaa 40–50 grammaan.

Annostele sitruunahappo pesuainelokeroon. Pese kone tyhjillään 60–65 asteen ohjelmalla. Kytke kuivausvaihe pois ohjelmasta, jos se on mahdollista. Jos ei, pysäytä kone huuhteluvaiheen jälkeen. Kuivaus saattaa kiinnittää irronneen sakan takaisin koneeseen.

Huuhtele kone pyöräyttämällä se tyhjillään vielä kerran. Huuhtelussa voit käyttää tavallista konetiskiainetta, jos haluat.

Osan koneista voi huuhdella etikalla

Etikasta voi tehdä puhdistavan huuhteluaineen tiskikoneelle. Huuhteluaine sekoitetaan sillä periaatteella, että vettä tulee kaksi osaa ja etikkaa tulee yksi osa. Seos annostellaan pesuainelokeroon.

Ennen seoksen annostelemista pesuainelokeroon varmista koneen käyttöohjeista, voiko koneen puhdistaa käyttämällä nestemäisiä puhdistusaineita. Osassa koneita pesuainelokeroon voi laittaa vain jauheita tai tabletin.


Lue myös:

    Uusimmat