Mainos

Tino Singh: Isätkin tarvitsevat tukea

Tino Singh haluaa taata pienelle Felix-pojalleen suvaitsevaisemman ja kansainvälisemmän Suomen. Se on yksi syy, miksi mies asettuu ehdolle RKP:n riveistä ensi kevään eduskuntavaaleissa.

– Halusin asettua ehdolle vaaleihin, koska koin Suomessa käytävän maahanmuuttokeskustelun niin turhauttavana. Perustin aluksi Minun Suomeni on kansainvälinen -ryhmän Facebookiin, johon liittyi neljässä viikossa 35 000 ihmistä. Siitä tajusin, etten ole ainoa, joka kokee näin suurta turhautumista tämän koko ajan vain negatiivisen maahanmuuttokeskustelun vuoksi.

Singhin elämä mullistui yhdeksän kuukautta sitten, kun hän sai vaimonsa kanssa ensimmäisen lapsensa, pienen Felix-pojan. Se oli myös yksi syy ehdolle asettumiseen.

– Haluan sivustakatselun sijaan yrittää muuttaa sitä, millaiseen Suomeen poikani kasvaa. Ei sulkeutuneeseen ilmapiiriin, vaan avoimeen ja kansainväliseen.

Singh aikoo juhlia ensimmäistä isänpäiväänsä remontin merkeissä, vaikka isyys onkin ollut takavuosien Passi ja hammasharja -ohjelmastakin tunnetulle miehelle koko elämän mullistava asia.

– Se oli valtava ja toivottu muutos. Kun lapsi tulee maailmaan, sitä tuntuu itse kutistuvansa, koska koko elämä pyörii lapsen ympärillä. Mahtavaa, järisyttävää. Nyt olen valmistunut miehuuden yliopistosta, Singh kertoo.

"Isätkin tarvitsevat tukea"

Vaikka tuore isyys on ollut Singhille unelmien täyttymys, mukaan on mahtunut myös alamäkiä.

– Haluaisin, että puhuttaisiin myös niistä isyyden negatiivisista puolista. Itse ihmettelin, miksi olin aluksi niin masentunut. Lopulta ymmärsin sen johtuvan siitä, että kävin oman isyyteni vuoksi niin voimakkaasti läpi omaa lapsuuttani ja suhdettani vanhempiin, hän kertoo.

Muita tuoreita isiä hän neuvoo kertomaan tuntemuksistaan myös ääneen.

– Älä jää yksin pelkojesi ja toiveittesi kanssa, vaan puhu vaikka muiden isien kanssa. Myös vaimon kanssa on hyvä keskustella siitä, miltä tuntuu. Eivät naiset ole mitään selvännäkijöitä, hän naurahtaa.

"Ihailen isäni rohkeutta"

Intialaissyntyinen Singh vie oman isänsä syömään isänpäivän kunniaksi, josta hän on ylpeä etenkin sinnikkyyden ja yrittäjyyden vuoksi.

– Kunnioitan sitä, että hän onnistui kovalla työllään ruokkimaan koko perheen. Isäni tuli uuteen maahan ja uskalsi yrittää. Ihailen hänen rohkeuttaan, optimismiaan ja uskallustaan.

Kuvat: Lehtikuva

Hannele Järvelä/ MTV3

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.