Timo T.A. Mikkosen vointi kohenee: Kävelee jälleen

Lähes kaksi vuotta sitten vakavan aivoinfarktin saaneen Timo T.A. Mikkosen toipumisessa on otettu askel eteenpäin.

Vuoden 2011 aivoinfarktista toipuvan Timo T.A. Mikkosen vaimo Nina Mikkonen kertoo kuntoutuksen edenneen perjantaina huimasti, kun Timo T.A. oli kyennyt kävelemään hienosti tukilaitteensa kanssa.

– Tämä on uusi saavutus, sillä viime aikoina on ollut takapakkia fyysisen kunnon puolella. Nyt hän kuitenkin pystyi pitkästä aikaa kävelemään enemmän kuin kaksi askelta. Onhan tämä mahtavaa ja fantastista, Nina Mikkonen iloitsee MTV3.fille.

Timo T.A. Mikkonen oli harjoitellut kävelyä fysioterapeuttinsa avulla perjantaina. Nina oli tuona aikana hoitamassa asioita, mutta sai pian saavutuksen jälkeen kuulla iloisia uutisia fysioterapeutilta.

– Fysioterapeutti sanoi, että on ollut loistava päivä, paras päivä aikoihin liikkuvuuden kannalta. Kävelyn lisäksi Timon jäykkähalvauksesta kärsivää kättä ei ole koskaan aiemmin saatu niin suoraksi kuin nyt. Otan tästä osaksi kunnian myös itselleni, sillä olen päivittäin jumppauttanut Timoa.

Nina kertoo ihailevansa suuresti Timosta huokuvaa elämäniloa ja tahdon lujuutta. Toipumisen aikana hän on kerta toisensa jälkeen yllättänyt perheensä saavutuksillaan.

– Välillä itse tulee terveenä mietittyä hänen jaksamistaan ja silloin Timo on itse, että ”älkää synkistelkö”. Hänen käveleminen on osoitus tahdon lujuudesta. Timo on psyykkisesti niin vahva, pystyy aina yllättämään.

Timon omaishoitajana toimiva Nina on tietoinen siitä, ettei Timo tule koskaan täysin entiselleen. Vointi myös voi vaihdella huomattavasti päivittäin. Hetkellinen käänne parempaan luo kuitenkin toivoa tulevaisuuteen.

– Tiedän, että Timon vammat ovat vaikeat, sen suhteen ei ole mitään harhakuvia. Hän on kuitenkin yllättänyt meidät jo niin monesti ja laittanut lääketieteellisiä faktoja uusiksi, että en yllättyisi vaikka hän tekisi sen taas. Timon voimakasta sisua ja elämänhalua voi vain ihailla. Elämä on elämisen arvoista, oli sitten missä kunnossa tahansa.

Timo T.A. Mikkosen voinnin parantumisesta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat