Timo Soini MTV:n Vaaliextrassa: Opposition sote-kritiikissä ei ole päätä eikä häntää

13:13

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini torjuu opposition arvostelun sote-uudistusta kohtaan. Soini puolusti MTV:n Vaaliextrassa sekä sote-palvelujen valinnanvapautta että yhtiöittämistä.

Kesäkuussa puheenjohtajuudesta luopuva Soini toivoo jatkavansa ulkoministerinä hallituskauden loppuun. Sen jälkeen voivat myös yksityisen sektorin työt kiinnostaa.

Perussuomalaisten väistyvä puheenjohtaja Timo Soini pitää sote- ja maakuntauudistusten toteuttamista välttämättömänä. Raha ei riitä hoivaan, jollei uudistuksia tehdä. Soini puolusti MTV:n Vaaliextrassa vahvasti myös opposition arvostelemaa valinnanvapautta sote-palveluissa.

– Ihminen osaa valita mille kampaajalle menee ja minkä auton ostaa. Ja nyt sitten sanotaan, että se on huono asia, kun köyhäkin pääsee valitsemaan.

– Sellainen vähätuloinen ihminen, jolla tällä hetkellä sitä valinnanvapautta ei ole, koska hänellä ei ole rahaa mennä yksityiselle tai hänellä ei ehkä ole työpaikkaa, jonka kautta työterveydenhuolto toimii, niin nyt sitten vasemmisto ja vihreät vastustaa tätä, että kaikki pääsisivät valitsemaan. Eihän siinä ole päätä eikä häntää, sanaili Soini.

Palvelujen yhtiöittäminen ei ole ongelma

Sote-uudistuksessa myös julkiset palvelut on tarkoitus yhtiöittää, jotta hinnat olisivat läpinäkyviä ja kilpailu eri toimijoiden välillä avointa. Oppositiopuolueista SDP, Vasemmistoliitto ja vihreät ovat pitäneet mallia huonona.

Soini ei ymmärrä opposition yhtiöittämiskritiikkiä.

– Nyt ne huutaa ja hosaa tästä yhtiöittämisestä. Meillä on kunnissa useita kunnan omistamia yhtiöitä ja meillä on kunnallisia liikelaitoksia. Eihän se ole ongelma vaan se, että hoituuko asiat. Niihin yhtiöihin voidaan pistää demokraattinen kontrolli, perusteli Soini.

Oppositio ei peru mitään

Vihreät ja vasemmistopuolueet ovat uhanneet perua nykyhallituksen päätöksiä, jos ne pääsevät vaalien jälkeen hallitukseen.

Soini on varma, etteivät oppositiopuolueet tule perumaan yhtään leikkausta tai edes palveluiden yhtiöittämismallia.

– Nykyoppositio ei tule perumaan yhtään tämän hallituksen tekemää leikkausta. Ei ensimmäistäkään. Eikä se tule myöskään perumaan tällaisia uudistuksia, koska se tietää, että ne on pakko tehdä, ennusti Soini.

Ministeripestin jälkeen muihin töihin?

Soini haluaa jatkaa ulkoministerinä hallituskauden loppuun. Sen jälkeen voisivat muutkin työt kiinnostaa.

– Kyllä, mutta katsotaan nyt tämä vaalikausi loppuun ja mitä tulee. Aika paljon on tuttuja yksityisellä sektorilla ympäri maailmaa, pohdiskeli Soini ja uhosi sitä ennen kuitenkin vielä voittavansa kuntavaalit.

Maakuntavaaleihin Soini ei aio osallistua. Eduskunta- ja eurovaaliehdokkuuksia hän ei vielä kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja