Timo Soini arvostelee perussuomalaisten nykyjohtoa – haikailee uuden maalaisliiton perään: Keskusta ja perussuomalaiset kuin samasta juuresta tehty

13:05
Timo Soini sanoi Viiden jälkeen -ohjelmassa keskustan ja perussuomalaisten olevan kuin samasta juuresta tehty.

Perussuomalaisten ex-puoluejohtaja Timo Soini sanoi Viiden jälkeen -ohjelmassa, että puolueen johtamisessa olisi parantamisen varaa. Soini väläyttää, että nyt olisi tarvetta uudelle laajalle maalaisliitolle.

Timo Soini sanoi Viiden jälkeen -ohjelmassa keskustan ja perussuomalaisten olevan kuin samasta juuresta tehty. Soini pohti, että nyt olisi tarvetta uudelle maalaisliitolle, joka voisi hänen mielestään olla jopa Suomen suurin puolue. 

Soinin mielestä perussuomalaisissa on nykyisin johtajuusongelma. Hän arvosteli muun muassa puutteellista kurinpitoa puolueessa.

– Kun minä aikoinaan pidin jöötä, niin sanottiin, että Soini harjaa. Kannattaisi kyllä (nytkin) käyttää juuriharjaa vailla isompaa tuskaa, hän sanoi.

Soini myös näkee, että puolue käsittelee vain tiettyjä poliittisia aiheita. 

– Sitten pitäisi ymmärtää, että tässä maassa on muitakin ongelmia kuin maahanmuutto, hän totesi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

"Siinä mentiin pieleen"

Soini oli ehtinyt tutustua myös otsikoissa olleeseen Totuus kiihottaa -kirjaan, josta perussuomalaiset ovat olleet otsikoissa. Kirjassa oli muun muassa naisvihamielisiä kannanottoja. 

– Siinähän oli ihan järkevää kritiikkiä muun muassa Yleä ja tiedotusvälineitä kohtaan, mutta ei naisia tuolla tavalla pidä kohdella ja tyypitellä. Naisia pitää rakastaa. Siinä mentiin pieleen, Soini sanoi. 

Kaikesta huolimatta Soini näkee perussuomalaisilla tulevaisuutta. 

– Jos populistinen puolue uskaltaa tunnustaa juurensa, niin pärjää kyllä. Suomessa on siihen suuri tarve, hän sanoi.

Kaipaa toisinaan takaisin politiikkaan 

Soini kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa kaipaavansa toisinaan politiikan pariin. Se ei kuitenkaan ole päällimmäisenä hänen mielessään. 

– Minulla on hyvä elämä nyt, hän totesi.

Perussuomalaisista lähteminen oli Soinille kova paikka. Puolueen perustaminen aikoinaan oli hänen mukaansa "legendaarinen teko".

– Ansiot eivät koskaan häviä tästä maailmasta, hän sanoi. 

Soini kaipaa politiikassa erityisesti sitä, että sen kautta hän pääsi tekemään sitä, mihin itse uskoo.

– Pitää uskoa johonkin ja ajaa niitä asioita. Niin mä tein aikanani. Toiset tykkäsi, toiset ei.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja