Tilastot paljastavat: iOS 12 nousi jo käytetyimmäksi Apple-käyttöjärjestelmäversioksi

Apple julkaisi vuotuisen merkittävän käyttöjärjestelmäpäivityksensä, tänä vuonna iOS 12:n, iPhoneille ja iPadeilla reilut parisen viikkoa – tarkalleen ottaen artikkelin julkaisuhetkellä vajaat 18 päivää – sitten.

Apple-käyttäjät ovat päivittäneet laitteitaan julkaisun jälkeen ahkerasti uuteen käyttöjärjestelmäversioon, sillä sovelluksille analytiikkapalveluita tarjoavan Mixpanelin tilastoista käy ilmi iOS 12:n nousseen suosituimmaksi iOS-versioksi jo eilen 4. lokakuuta. Mixpanelin analyysityökalut ovat käytössä suuressa määrässä sovelluksia, jonka ansiosta se pystyy keräämään luotettavan kokonaisdatan esimerkiksi vaikkapa juuri eri käyttöjärjestelmäversioiden yleisyydestä sovelluksia käyttävässä laitekannassa.

Lukujen perusteella iOS 12:n osuus oli kasvanut 4. lokakuuta jo 47,47 prosenttiin kaikista iOS-laitteista ohittaen näin iOS 11:n, jonka osuus oli 45,67 prosenttia.

iOS 12:n käyttöönotto etenee suunnilleen samaa tahtia kuin iOS 11:n viime vuonna. Käyttöönoton nopeudessa parin vuoden takainen iOS 10 kuitenkin yleistyi nopeammin. Käyttäjien päivityshalukkuuden ohella päivitysten yleistymisen nopeuteen vaikuttaa myös Applen hanakkuus suositella päivittämistä.

iOS 12:n leviämistä avittaa se, että uusi versio on saatavilla kaikkiin samoihin laitteisin kuin iOS 11. Lisäksi iOS 12:n asentamista erityisesti vanhempiin laitteisiin on suositeltu vahvasti, sillä se tuo erityisesti niisssä todellisia, huomattavia suorituskyky- ja sulavuusparannuksia.

Apple saa jaettua päivityksenä yleisesti nopeasti laajasti käytössä olevaan laitekantaansa. Kilpailevan Android-käyttöjärjestelmän tilanne on heikompi. Google julkaisi Android 9 Pien omille Pixel-puhelimilleen jo 6. elokuuta. Sittemmin Android 9 Pien päivityksenä ovat saaneet lisäksi myös Essential Phone, OnePlus 6 sekä Nokia 7 Plus. Lisäksi Huawei on julkaissut päivityksiä jo rajatusti.

Android-versiotilastoissa Android 9 Pieta ei kuitenkaan ole vielä näkynyt. Se tarkoittaa, että vielä kaksi kuukautta alkuperäisen julkaisunsa jälkeen se löytyy vasta alle 0,1 prosentista käytössä olevia laitteita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja