Mainos

Tiimarin taru on nyt loppu – tuloksena vuoden suurin konkurssi

Askartelu- ja sisustustavarakauppa Tiimari poistuu katukuvasta helmikuun loppuun mennessä. Kukaan ei halunnut Tiimarin konkurssipesää.

Arvopaperin ja Suomen Asiakastieto Oy:n mukaan Tiimari teki viime vuoden suurimman konkurssin. Yrityksen liikevaihto läheni kuuttakymmentä miljoonaa euroa. Tiimari Oyj Abp:n osake on poistettu pörssilistalta 9.10.2013.

Asianajaja ja pesänhoitaja Pekka Jaatinen ihmetteli, miksi kukaan ei sijoittanut tunnettuun yhtiöön.

– Onko Suomessa yrittämisen ja tekemisen into sekä riskikynnys laskenut niin alas, että kukaan ei halunnut sijoittaa Tiimariin? Tämä aiheuttaa suuria huolia. Tässä olisi ollut mahdollista poimia parhaat liikkeet ja hankkia tavarat niihin, vaikka olisikin ollut iso investointipäätös. Tarjolla olisi ollut osaava henkilökunta, hyvä nimi ja hyvä infrastruktuuri, toteaa Jaatinen.

Tiimari-ketjuun kuului lähes kaksisataa liikettä.

– Tässä yhteiskunnallisessa tilanteessa kustannukset, mm. vuokra- ja työvoimakustannukset, kasvoivat liian suuriksi. Viimevuotinen kate ei riittänyt yhtiön ympärivuotiseen toimintaan, selittää Jaatinen.

Tiimari kuului toimialaltaan tukku- ja vähittäiskauppaan. Jaatisen mukaan toimiala on hyvin kilpailtu ja sen päämarkkina-aika on vuoden viimeinen vuosineljännes.

Hyvästit helmikuun loppussa

Tiimarin toimitusjohtaja Niila Rajala kuvaili konkurssia viimeiseksi ratkaisuksi.

– Kaikki Tiimarille mahdolliset rahoitusvaihtoehdot kyllä selvitettiin viime vuoden aikana. Ratkaisua ei löytynyt. Yhtiö ei pystynyt jäljellä olevalla rahoituksella jatkamaan toimintaa, kertoo Rajala.

Jaatisen mukaan tällä hetkellä on auki vielä reilu 40 liikettä, joissa jatketaan enintään tämän vuoden helmikuun loppuun asti. Tiimariin kuuluivat Tiimari Oyj Abp ja Tiimari Retail Oy. Jäljillä olevissa liikkeissä on menossa loppuunmyynti.

Tiimarin palaamisesta katukuvaan ei ole mitään tietoa.

Tiimarilla on tytäryhtiöitä muissa Baltian maissa, kuten Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Konkurssipäätökset koskevat vain Suomen liikkeitä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.