Tiikerikakku tai tiikerimuffinit salmiakkiraidoilla

Leivo isälle tai vaarille salmiakilla maustettu kakku. Kokeile ja ihastu! Tiikerikakku tai mausteiset muffinit valmistuvat hetkessä.

Sydämenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (noin 2 l), noin 20 viipaletta tai muffinivuokiin, noin 20 kpl, vuokien koosta riippuen.

5 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2 dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
2½ tl vaniljasokeria
2½ dl kermaa, voi olla laktoositonta
3 kananmunaa
150 g juoksevaa margariinia (pullo)
1 dl appelsiinituoremehua

Raitoihin:
3 rkl salmiakkikastiketta tai salmiakkijuomaa
100 g salmiakkisuklaata, lakritseja pilkottuna tai turkinpippureita rouheena

Leivitykseen:
rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Ota taikinasta 1/3 erilleen ja sekoita siihen salmiakkikastike-salmiakkilakritsiseos. Myös salmiakkisuklaa sopii hyvin raitoihin, sulata sitä varovasti salmiakkikastikkeessa.

Laita voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ensin vaalea taikinakerros, sitten tumma ja päälle vaalea. Paina taikinaa keskeltä alaspäin, niin että taikinaan tulee raitoja.

Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä 10 minuuttia ennen kumoamista. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös Tiikerimuffineja: jaa vaaleaa taikina muffinivuokiin ja laita keskelle tumma taikinaa, kierrä hiukan sekaisin esim. pikkulusikalla.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras

Lue myös:

    Uusimmat