Tiia Vanhatapion mustanpuhuva mallisto henkii poikamaista seksikkyyttä – katso kuvat

Vaatesuunnittelija Tiia Vanhatapio on suunnittelut yhdessä Miika Saksen kanssa viettelevän, mystisen ja erittäin mustapuhuvan malliston suomalaisille naisille.

Tiia Vanhatapion yhdessä Miika Saksen kanssa suunnittelema Tiia Vanhatapio by Seppälä -vaatemallisto on kivenkova ja vähäeleinen. Hornblende-nimeä kantava mallisto on saanut inspiraationsa Uudenmaan nimikkokivestä, Sarvivälkkeestä (englanniksi hornblende). Sarvivälkkeen pinnanmuoto näkyy vaatteissa digitaalisesti painatettuna kuparimetalliprinttinä.

Marraskuussa ilmestyvä tummanpuhuva vaatemallisto henkii suunnittelijoiden mukaan poikamaista seksikkyyttä sekä syntiä – hyvässä mielessä. Mutta miksi näin mustaa henkivä mallisto?

– Olen musta suunnittelija: lempivärini on musta. Olen itsekin kuin mustarastas, joka hyppelee päättömänä luovia ideoita pursuten, Tiia Vanhatapio kertoo.

– Musta on värinä klassinen, tyylikäs ja turvallinen. Siihen voi aina luottaa, Miika Saksi komppaa.

Luova kaksikko on panostanut malliston graafiseen puoleen ja draamankaareen. Linjaan kuuluu vaatemalliston lisäksi muun muassa kosmetiikkatuotteita, korusarja ja nahasta valmistetut asusteet, kuten clutch-laukku ja pitkät nahkahansikkaat.

Naiset, luottakaa klassiseen tyyliin

Tiia Vanhatapio kiittelee suomalaisten naisten tyylitietoisuutta: hänen mukaansa suomalainen katumuoti on näyttävämpää kuin esimerkiksi Ruotsissa.

– Mielestäni suomalaiset naiset pukeutuvat mielenkiintoisesti, yksilöllisesti ja rajoja rikkovasti: he ammentavat tyyliään alakulttuureista ja second hand -liikkeistä, Vantatapio kuvailee.

– Tyylivinkkinä voisin kehottaa suomalaisia naisia pukeutumaan klassisen tyylikkäästi. Jos yrittää liikaa, lopputulos voi olla kaikkea muuta kuin hyvä, Saksi vinkkaa.

– Kannattaa panostaa hyviin, kestäviin kankaisiin ja tuotteisiin. Aivan kuten kalliisiin kenkiin, joita voi huoltaa tasaisesti suutarilla. Ne kestävät vuodesta toiseen, Vanhatapio jatkaa.

Kiinnostaako sinua suomalaiset muoti-ilmiöt?Tule AVAn faniksi Facebookissa!


Lue myös:


AVA / Katri Koskinen

Kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja