Tiia Salokangas

Tiia Salokankaan hyvinvointianalyysi 0:41

Tiia voi mielestään hyvin ja elämäntavat tukevat omaa hyvinvointia ja terveyttä. Arki tuntuu kuitenkin hieman stressaavalta, päiviin ei sisälly riittävästi taukoja eikä palauttavia hetkiä.  Vaikka olo on yleensä virkeä ja energinen, Tiia kokee, ettei nuku mielestään riittävästi. Tiia harrastaa mielestään riittävästi terveysliikuntaa.

Hyvinvointianalyysin mukaan Tiia harrasti liikuntaa keskimäärin 1,5 tuntia kaikkina mittausjakson päivinä. Yksi harjoituksista oli erittäin kuormittava, minkä jälkeen tarvitaan palauttavia päiviä. Tällä liikuntamäärällä ja tehokkuudella Tiian kunto kehittyy, kunhan palautumista treenien välissä on riittävästi.

Mittauksen perusteella Tiian työaikainen fyysinen kuormittavuus vaihtelee eri päivinä. Tiian työaikaan sisältyy palauttavia hetkiä vähän ja satunnaisesti.

Kaikkiin päiviin sisältyy runsaasti arkiaktiivisuutta ja askeleita mittauspäivinä kertyi erittäin runsaasti, 11000–18800 askelta. Suuren päivittäisen aktiivisuuden takia työn tauottamiseen ja säännöllisiin ruokailuihin tulee kiinnittää erityistä huomiota, että energiaa riittää koko päiväksi.

Aktiiviset päivät ja illat eivät kuitenkaan heikennä Tiian palautumista, vaan palautuminen on sekä määrällisesti että laadullisesti hyvää työpäivien jälkeisinä öinä.

Yöunen määrä Tiialla oli keskimäärin 7 tuntia 40 minuuttia ja palauttavan unen määrä kahtena yönä yli 75 prosenttia uniajasta. Lauantai-illan valvominen ja muutama alkoholiannos illalla eliminoivat yöpalautumisen lähes kokonaan ja palautumisen laatukin laski sinä yönä. Hyvä unen määrä ja laatu useimpina öinä ”antaa anteeksi” yhden huonon yön ja Tiian voimavarat ehtivät palautua hyvin seuraavan työviikon alkuun.

Mittauksen perusteella Tiia palautuu tällä hetkellä hyvin arjen vaatimuksista. Silloin, kun arjen rytmi muuttuu esimerksiksi juhlien takia, kannattaa seuraaviin päiviin varata riittävästi aikaa levolle ja palautumiselle. Hyviä ennakoivia keinoja unen laadun ja määrän parantamiseksi ovat esimerkiksi liikuntasuoritusten, tietokoneen ja mobiililaitteiden sekä alkoholin käytön välttäminen illalla.


 

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat