Tiia Elg on innoissaan TTK-pestistään – tanssijapuoliso ottaa kopin lastenhoidosta: "Nyt on aika toteuttaa 19-vuotiaan Tiian unelma"

1:47
Salkkarit-tähti Tiia Elga paljastaa, mikä häntä jännittää eniten tulevalla Tanssii Tähtien Kanssa -kaudella. Katso haastattelu!

Tiia Elgiä pyydettiin mukaan Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaan, kun kuopus oli vasta kolmen kuukauden ikäinen. Salatut elämät -sarjasta tuttu Elg epäröi aluksi hetken, mutta päätti sitten sulkea turhat epäilykset mielestään ja lähteä toteuttamaan unelmaansa.

Salatut elämät -sarjasta viime vuoden lopulla äitiyslomalle jäänyt Tiia Elg paljasti tällä viikolla Instagramissa palaavansa työelämään. Kyse ei ole paluusta tuttuun Salkkarit-rooliin, sillä myös ammattitanssijana tunnettu Elg tullaan näkemään syksyllä Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa tanssinopettajana.

– TTK:n ensimmäinen kausi tuli, kun aloitin Oulun ammattikorkeakoulussa tanssipedagogilinjalla. Olin juuri täyttänyt 19 vuotta. Muistan ajatelleeni, että wau, tuo on se juttu ja tuonne haluan jonain päivänä. Nyt on sitten aika toteuttaa 19-vuotiaan Tiian unelma, Elg kertoo MTV Uutisille silmin nähden innoissaan.

Vuosia myös tanssin parissa työskennellyt Elg kertoo, että kyselyjä Salkkarit-faneilta tulee valtavasti.

– Nyt kun TTK-uutinen tuli julki, sain monta viestiä siitä, että etkö palaakaan enää Salkkareihin. Eva on kaivattu hahmo ja hänestä kysellään Instagramissa päivittäin, hän kertoo.

Elg ei valitettavasti pysty antamaan sarjan faneille vastausta siihen, tullaanko Eva vielä joskus tulevaisuudessa näkemään Pihlajakadulla.

– Vaikka tiedän vastauksen, en saa paljastaa sitä, hän sanoo salaperäisesti.

Elgillä ja hänen puolisollaan, tanssija Alexey Smolyaninovilla, on kaksi pientä lasta. Häntä ei kuitenkaan tarvinnut suostutella, kun puhelin soi helmikuussa kuopuksen ollessa vasta kolmen kuukauden ikäinen ja Elgille tarjottiin unelmapestiä TTK:ssa.

– Mietin hetken realiteetteja: Minulla on pieni vauva kotona, ja saanko itseni opetus- ja esiintymiskuntoon? Se on tosi fyysistä ja intensiivistä, kun lähdetään treenaamaan, ja on aina vain kuusi päivää aikaa luoda uusi teos. Pyyhin kuitenkin nopeasti turhat epäilykset mielestäni, ja ajattelin, että kyllä siellä on tilaa äideillekin. Äitiys tai se, että keho on erilainen kuin kisa-aikoina, ei saa olla este.

Äitiys opetti armolliseksi

Elgillä on Instagramissa yli 72 000 seuraajaa, ja hän on ottanut sosiaalisessa mediassa aktiivisesti kantaa siihen, millaisia ulkonäköpaineita hän on kohdannut vuosien saatossa, kun työ on julkista. Tanssii Tähtien Kanssa -kisaan osallistumista pohtiessaan Elg ei kuitenkaan ajatellut ulkoisia paineita.

– En koe ulkonäköasiana sitä, että kehon saa jumpattua tanssivalmiuteen. Se liittyy enemmänkin sisäisiin asioihin, kuten siihen, että synnytyksen jälkeen vatsalihaksiin jää erkauma, ja juuri syvät vatsalihakset ovat tärkein työkalu tanssijalle. Kun raskaudesta on vielä aika vähän aikaa, keholle pitää antaa aikaa toipua. Nyt olen kuitenkin pystynyt treenaamaan ihan normaalisti.

Elg kertoo kuulleensa muilta tanssijoilta, että äitiys ja raskaus voivat tuoda tanssiin uutta virtaa. Hän sanoo huomanneensa itse saman oman kokemuksensa kautta.

– Äitiyden myötä tulee armollisemmaksi itseään kohtaan, ja taiteilijana tietynlainen sallivuus ja armollisuus itselleen ruokkii luovuutta, ilmaisua ja liikettä. En tiedä, näkyvätkö ne asiat ulospäin, mutta se tuntuu siltä ainakin itsestäni tanssijana ja näyttelijänä, hän pohtii.

Puolisolta arvokasta tukea

Elg on viettänyt kesän kotona 2-vuotiaan tyttärensä ja kahdeksan kuukauden ikäisen poikansa kanssa. Syksyllä koppia lastenhoidosta ottaa enemmän puoliso, kun TTK pyörähtää käyntiin toden teolla. 

– Hän on ilman muuta iso tuki, ja koen, että se on suuri syy, miksi uskallan kahden pienen lapsen äitinä lähteä mukaan, Elg sanoo.

Pariskunta on työskennellyt yhdessä tanssin parissa vuosia, joten kotoa voi saada tukea myös työasioihin TTK-rupeaman aikana.

– Arvostan Alexeyn mielipidettä ja häntä tanssijana todella paljon. Hän vastaa suoraan, eikä kaunistele. Tiedän kuitenkin, että luotan viime kädessä omaan mielipiteeseeni. Se, että kysyn hänen mielipidettään, ei siis välttämättä muuta lopputulemaa, mutta on kivaa saada näkökulmaa asiaan, Elg toteaa.

Pari on tanssinut Elgin äitiysloman aikana paljon kotona, kun tanssisalit ovat olleet kiinni koronapandemian aikana. Ennen kuin TTK-harjoitukset alkavat virallisesti, on Elg ehtinyt vaihtaa ajatuksia myös useilla kausilla mukana olleen kollegan Marko Keräsen kanssa. Keräsen lisäksi myös kaikki muut TTK:ssa nähtävät opettajat ovat Elgille tuttuja vuosien varrelta.

– Testailemme Markon kanssa ideoita. On kivaa, että voi jakaa ajatuksia toisen opettajan kanssa, hän iloitsee.

Varsinaiset tanssitreenit maanantaina 2. elokuuta julkistettavien tähtioppilaiden kanssa alkavat myöhemmin elokuussa. Sitä, millainen koneisto rakastetun formaatin ympärillä pyörii, Elg ei omien sanojensa mukaan ole ehtinyt sisäistää vielä täysin.

– On kivaa solahtaa tuttuun ja turvalliseen porukkaan, ja olla kivojen ihmisten ympäröimänä. Pääni sisällä on ehkä vielä se ajatus, että jes, pääsen tekemään kavereiden kanssa tanssijuttuja. Olen yrittänyt kysyä muilta, millainen mylly tuotanto on, mutta esimerkiksi viime kaudelle uutena tullut Anssi Heikkilä sanoi, että se pitää vaan kokea.

Tanssii Tähtien Kanssa sunnuntaisin 29. elokuuta alkaen kello 19.30 mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja