Näyttelijä ja tanssija Tiia Elg pohtii koskettavassa somejulkaisussa uramahdollisuuksiaan: "En ole enää äitinä tervetullut"

4:45
Tiia Elg kertoi vuonna 2020 paluustaan töihin ensimmäisen äitiysloman jälkeen.

Tiia Elg kertoi sosiaalisessa mediassa, minkälaisia haasteita hän on kohdannut urallaan äitiyden ja iän myötä.

Salatut elämät -sarjasta tuttu näyttelijä Tiia Elg sai toisen lapsensa puolisonsa tanssija Alexey Smolyaninovin kanssa marraskuussa. Kahden pienen lapsen äiti jakaa nyt sosiaalisessa mediassa kokemuksiaan. 

Elg kertoo tehneensä töitä esiintyjänä pitkään. Hän aloitti harrastajateatterissa 8-vuotiaana. Pian tämän jälkeen hän löysi myös tanssin elämäänsä. Elg kertoo halunneensa pitää esiintyjän työstä kovin kiinni esikoisen syntymän jälkeenkin.

Pian hän kuitenkin huomasi, että pienen vauvan kanssa tilanne ei ole enää sama kuin ennen.

–Aloitettiin treenaaminen heti, kun se oli mahdollista. Olin hullu. Oltiin hulluja, roikkua nyt pienen vauvan kanssa maailmassa, jonne imettäminen ja kakkavaipat eivät selkeästi kuulu, Elg toteaa.

Näyttelijänä ja tanssijana tunnettu Elg kertoo kokeneensa, ettei hän ole enää tervetullut.

– On todettava, että se maailma, johon lapsesta asti kasvoin, maailma, josta haaveilin, ei halua minua enää. Ihan sama, kuinka paljon yritän, en ole enää äitinä tervetullut.

"Kaikki mitä olin, ei ole enää"

Elg jatkaa kirjoitustaan.

– Inhorealistinen totuus on tämä: Näyttelijänä olen sopiva isoäidin rooliin, tanssijana en mihinkään. Se on se jonkinlainen realiteetti, missä elän 34-vuotiaana äidiksi tulon jälkeen. Se on sydäntä särkevää. Kaikki se, mitä olin, ei ole enää.

Lopuksi Elg vielä kirjoittaa yrittävänsä löytää uuden äänen, johon hän sopii. Hän myös antaa seuraajilleen vinkin.

– Muistakaa, että negatiivisiakin palautetta pahempaa on hiljaisuus. Kun esiintyjänä kohtaa hiljaisuuden, sen jälkeen ei ole mitään. Kun esiintyjänä muutut näkymättömäksi, työsi on merkityksetöntä. Sinä olet merkityksetön? Näin kävi.

Juttua muokattu: 10.2 klo: 13:50. Otettu pois lause: Elg myös kokee, ettei hänen työtään näyttelijänä ja tanssijana arvosteta enää samalla tavalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja