Raskaana oleva Salkkari-tähti Tiia Elg muistuttaa Instagramissa tärkeästä aiheesta – palasi kameran eteen vain kuusi viikkoa synnytyksen jälkeen: "Kadun näitä päätöksiä"

4:55
Tiia Elg kertoi MTV Uutisten haastattelussa kuulumisiaan palattuaan Salkkareihin äitiysloman jälkeen

Toista lastaan odottava Salatut elämät -näyttelijä Tiia Elg muistuttaa Instagramissa, ettei kehoja pitäisi vertailla – oli sitten raskaana tai ei.

Salatut elämät -näyttelijä Tiia Elgin toinen raskaus on edennyt yli puolivälin. Elg paljastaa Instagramissa, että somekommentit ja raskaus ovat saaneet hänet pohtimaan kehoon liittyviä asioita tavallista enemmän.

Hän julkaisi torstaina Instagram-tilillään kuvan, jonka yhteydessä hän kertoi erilaisista nimettömistä palautteista.

– Olet liian lyhyt, liian laiha, liian kulmikas, liian iso, liian vanha, liian tavallinen, liian muodokas, liian liikaa, liian ei mitään. Kirjoittaja tuntematon. Oletko ulkonäön arvostelija, mitä se kertoo sinusta? hän haastaa pohtimaan.

Kuvassa esikoistyttärensä kanssa poseeraava Elg kertoi ajatuksiaan aiheesta enemmän Stories-osioon kuvaamissaan videoissa. Hän jakoi yhden kuvan vauvavatsastaan, mutta tunnusti kokevansa mahakuvien tai yli päänsä kehokuvien julkaisemisen itselleen vieraaksi.

– Se ei jotenkin sovi mun ajatusmaailmaan. Mulle ihminen on enemmän kuin se keho, ja keho vaan on. Sitä ei tarvitse alleviivata tai tuoda esiin sen pienuutta, suuruutta, laihuutta, lihavuutta, kasvua... Ne on musta jotenkin irrelevantteja asioita, hän selittää videolla.

Videoilla Elg kertoo myös huomanneensa, ettei hänen oma suhtautumisensa kehoon niinkään muutu raskausaikana. Sen sijaan hän kokee, että kehoon liittyvät muutokset kiinnostavat ulkopuolisia ihmisiä poikkeuksellisen paljon.

– Koetaan, että se raskauskeho on tietyllä tapaa yhteinen. Se mahankasvu kiinnostaa, mutta samalla ne rajat hälvenee, mitä on ok kysyä tai kommentoida, Elg tuskaili.

Hän kertoi videolla pari edellisen raskautensa aikana kokemaa ikävää tilannetta. Toisessa niistä raskaus oli jo yliajalla, kun hän oli menossa tanssiesitykseen.

– Puoli tuntematon ihminen käveli ohi ja sanoi herran jumala, sä oot valtava. Ihmiset kääntyivät katsomaan. Olen aika ujo ja olin ihan naama punaisena siinä, enkä osannut sanoa mitään. Mä vaan jähmetyin, hän kertoi ja muistutteli myös myöhemmissä Stories-osioon jakamissaan kuvissa, ettei kehojen kommentointi ole koskaan ok – oli sitten raskaana tai ei.

Elg palasi asiaan vielä myöhemmin saatuaan seuraajiltaan runsaasti viestejä aiheeseen liittyen ja tahtoi vielä avata lisää sitä, miksi otti asian esille sosiaalisessa mediassa. Hän kertoo kaiken juontavan juurensa siihen, että tän aloitti teatteriharrastuksen ja tanssi jo lapsena, ja on siis ollut esillä käytännössä jo lapsuudesta saakka ja on siksi tottunut jos jonkinlaiseen kritiikkiin.

– Olen ollut epämukavuusalueellani kehollisesti lukuisia, lukuisia kertoja. Jos joku on seurannut Salkkareita, mun roolihahmo on vuosien varrella esiintynyt aika paljon vähissä vaatteissa. Olen siis ollut kameran edessä lähes nakupellenä ennen raskautta, sen aikana ja sen jälkeen. Olin kameran edessä, kun synnytyksestä oli kuusi viikkoa ja tanssikisoissa, kun siitä oli kulunut kuusi kuukautta, hän paljastaa ja tunnustaa katuvansa tätä.

– Kadun näitä päätöksiä siksi, etten ollut itse henkisesti valmis vielä menemään yleisön eteen kritisoitavaksi, hän toteaa, vaikka sanoo samaan hengenvetoon tiedostavansa, että sekä tanssiin että televisioon kuuluu arvostelu. 

– Synnytyksen jälkeen on jotenkin haavoittuvaisessa tilassa ja se oli silloin iso kasvun ja ymmärryksen paikka, että keho on muuttunut. Nämä ovat asioita, joiden kanssa joka ikinen äiti varmaan painii. Eikä vain äiti, vaan varmasti myös teini-ikäinen. Täytyy muistuttaa itselleen, että on enemmän kuin muiden kommentit.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja