Mainos

Tiesitkö tätä masturboinnista?

Itsetyydytys on hyvä keino oppia tuntemaan omaa kehoaan ja seksuaalisuuttaan. Ja mikä parasta, sen avulla voi kehittää seksielämää paremmaksi.

Itsetyydytys on edelleen arka vaikkakin monia kiinnostava aihe. Seksuaaliterapeutit näkevät itsetyydytyksen olevan olennainen osa seksuaalisuuden kehittymistä, mutta tavallisille ihmisille se nostaa edelleen häpeän ja syyllisyyden tunteita. Vasta viime vuosina itsetyydytyksellä on todettu olevan positiivisia vaikutuksia ihmisen tunne-elämään ja terveyteen.

Termi masturbaatio tarkoittaa omien sukupuolielinten hyväilyä ja koskettelua nautinnon saamiseksi. Tutkimukset osoittavat, että 95 prosenttia miehistä ja 89 prosenttia naista on hankkinut itselleen nautintoa omien käsien voimin. Kuten arvata saattaa, monet ovat saaneet ensimmäisen seksuaalisen nautintonsa itsetyydytyksen avulla.

Itsetyydytyksen eri tekniikat

Anatomisesti katsottuna miehen ja naisen itsetyydytyskokemukset ovat luonnollisesti erilaisia.

Miehet yleensä masturboivat hyväilemällä penistään jatkuvalla ylösalaisliikkeellä. Liikkeen nopeudella ja voimakkuudella voidaan vaikuttaa siihen, milloin orgasmi saavutetaan.

Naiset puolestaan saavuttavat orgasmin monilla eri itsetyydytystekniikoilla: suoralla klitorisärsykkeellä, jossa sormet hyväilevät klitorista, hyväilemällä vaginaa seksilelun tai sormen avulla, rinta ja nännihyväilyllä tai puristelemalla "paikkoja" yhteen rytmikkäin liikkein.

Sekä miehet että naiset voivat harrastaa itsetyydytystä monissa ei asennoissa. Osa miehistä kokee peniksen hieromisen vuodevaatteita tai tyynyä vasten nautinnolliseksi. Naiset saavuttavat hekuman huipun joko pitämällä jalkoja toisista erillään tai puristamalla niitä voimakkaasti yhteen yhtäaikaisesti alapää-ärsytyksen kanssa.

Itsetyydytyksen hyödyt


Yleinen huolenaihe on, että itsetyydytys vaikuttaisi negatiivisesti seksuaaliseen suorituskykyyn. Todellisuudessa monet asiantuntijat ovat sitä mieltä, että itsetyydytys kehittää seksuaalista vastaanottokykyä, sillä se auttaa ihmistä ymmärtämään oman kehon toimintaa ja sitä, miten se saavuttaa seksuaalista nautintoa.

Itsetyydytys voi helpottaa miestä kontrolloimaan siemensyöksyä ja selvittämään mahdollisia ongelmia, kuten ennenaikaista siemensyöksyä tai sen saavuttamattomuutta. Naiset voivat itsetyydytyksen avulla oppia, miten he saavuttavat orgasmin yhdynnän aikana.

Itsetyydytyksellä on myös muita terveydellisiä vaikutuksia. Se voi helpottaa seksuaalisuuteen liittyvää jännittyneisyyttä. Se antaa helpotusta ihmisille, jotka ovat päättäneet pidättäytyä sukupuoliyhdynnästä, ja sen avulla voi saavuttaa turvallista seksuaalista nautintoa ilman pelkoa raskaudesta tai sukupuolitaudeista. Itsetyydytys auttaa myös unettomuuteen. Seksuaalisen nautinnon saavuttaminen lisää kehon endorfiinien määrää, jotka puolestaan lieventävät kipua ja stressiä.

Pariskuntien välinen itsetyydytys

Pariskuntien välinen itsetyydytys on omiaan silloin, kun nainen ja mies eivät jostain syystä ole vielä valmiita yhdyntään tai jos pariskunta haluaa pitää hauskaa intiimisti ja tiivistää itsetyydytyksen avulla seksuaalista yhteyttään. Parit voivat kosketella itseään joko samanaikaisesti tai vuorotellen niin, että toinen katselee vierestä. Ennen yhteistä kokeilua kannattaa keskustella partnerin kanssa kummankin mielihaluista, jotta itsetyydytys antaa molemmille nautintoa.


Lähde: EverydayHealth.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.