Tiesitkö? Tämän ruoan ansiosta maapallon väestö kasvoi räjähdysmäisesti

Ruotsalaistutkijoiden mukaan lihapitoinen ruokavalio oli pääasiallinen syy siihen, että maapallon väestö selviytyi tuhansia vuosia sitten ja kasvoi massiivisesti.

Ruotsalaistutkimusten mukaan ravinteikas lihapitoinen ruokavalio mahdollisti sen, äidit pystyivät vieroittumaan lapsistaan nopeammin ja näin ollen tekemään nopeammin myös lisää lapsia. Lundin yliopiston tutkijoiden mukaan tämä ei pätenyt ainoastaan ihmisiin, vaan myös muilla nisäkkäillä löydettiin samanlaista käyttätymismallia. Myös esimerkiksi leijonien, tiikereiden ja muiden suurien nisäkkäiden populaatio lähti räjähdysmäiseen nousuun lihansyönnin ansiosta.

Lihansyönti erottikin jo tällöin ihmiset esimerkiksi simpansseista, jotka olivat pääosin kasvissyöjiä. Simpansseilla imettämisaika onkin neljä kertaa pidempi kuin ihmisillä elinajanodotteeseen nähden.

– Tutkimuksemme osoittaa, että lihansyönnillä on ollut erittäin suuri merkitys ihmiskunnan kehittymiseen. Väestönkasvu jatkuu edelleenkin lihansyönnin ansiosta, tutkija Elisa Psouni totea.

Lähde: Live Science

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja