Tiesitkö tämän Elviksestä?

Suomen Elvis-kerhon puheenjohtaja Hannu Ignatius tuntee rokin kuninkaan. Päivitä itsesi Hannun avulla tosifanin tasolle.

- Elvis esiintyi ensimmäisen kerran laulukilpailussa 10-vuotiaana Mississippi-Alabama Fair -maatalousnäyttelyssä. Hän esitti kappaleen Old Shep ja sijoittui kisassa viidenneksi.

- Elvis ei tehnyt ensimmäistä omakustannelevyään My Happiness syntymäpäivälahjaksi äidilleen, kuten on väitetty.

- Elvis ei lukenut nuotteja, mutta hän osasi soittaa kitaraa, bassoa ja pianoa.

- Elviksen yksi suurimmista ambitioista uralla oli tulla varteenotettavaksi näyttelijäksi.

- Elvikselle tarjottiin Tonyn roolia kymmenen Oscar-palkintoa voittaneessa West Side Storyssä.

- Elvis teki urallaan 33 kokoillanelokuvaa, joista ainoastaan yksi – 1972 kuvattu Elvis on Tour – on palkittu. Se sai Golden Globe -palkinnon vuonna 1973.

- Elviksen kuuluisa Comeback Special joulukuussa 1968 oli USA:ssa NBC-kanavan katsotuin ohjelma.

- Yksi Elviksen rakkaimmista harrastuksista oli karate. Hän saavutti lajissa 8. asteen mustan vyön. Lisäksi hän työsti vuonna 1974 The New Gladiators -nimistä karate-dokumenttia, mutta projekti jäi kesken.

- Elvis teki uransa aikana runsaasti hyväntekeväisyystyötä. 60-luvun alusta alkaen hän lahjoitti 50 000 dollaria Memphisin hyväntekeväisyysjärjestöille jouluisin.

- Hän piti myös lukuisia hyväntekeväisyyskonsertteja, joista tunnetuin on tammikuussa 1973 satelliitin välityksellä lähetetty Aloha from Hawaii. 75 000 dollarin tuotto meni lyhentämättömänä Kui Lee -syöpäsäätiön hyväksi.

- Elvistä pidetään rock'n'rollin kuninkaana, mutta kaikki kolme hänen elämänsä aikana saamansa Grammy-palkintoa tulivat gospel-musiikista.

- Elviksen levymyynti ylitti miljardi yksikköä 1980-luvun puolivälissä.

- Elviksellä on Gracelandin virallisen rekisterin mukaan yli 350 toimivaa fan clubia ympäri maailman.

- Suomen Elvis fan club sai "Vuoden Fan Club" -palkinnon Memphisissä elokuussa 1991 ollen ensimmäinen USA:n ulkopuolinen palkinnon saaja.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja