Tiesitkö: Tämä yllättävä asia lisää huoneilmaasi bakteereja ja sieni-itiöitä!

Yhdysvaltalaisen Yalen Yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan huoneilman bakteerimäärä nousee noin 37 miljoonalla bakteerilla aina ihmisen astuessa huoneeseen.

Medical News Today-lehdessä julkaistu tutkimus on ensimmäinen tutkimus jossa on selvitetty ihmisen oman läsnäolon vaikutusta bakteerien määrään huoneessa. Tutkimusta suorittaneet tutkijat korostavatkin, että ihmiset itse liikuttavat likaa ja bakteereita ympäriinsä. Suurimmaksi sisätiloissa hengitettäväksi bakteerien lähteeksi tutkijat mainitsevat lattiapölyn, jonka sisältämä bakteerikanta sekoittuu ilmavirtojen mukana huoneilmaan.

Tutkimuksen tehnyt työryhmä selvitti asiaa muun muassa analysoimalla biologisia hiukkasia yliopiston luokkahuoneessa kahdeksan päivän ajan. Neljänä kahdeksasta päivästä luokkahuoneessa kävi oppilaita, ja neljänä päivänä luokkahuone oli täysin tyhjillään.

Tutkimusryhmälle selvisi, että ihmisten ollessa huoneessa bakteerien ja sieni-itiöiden määrä huoneilmassa oli huomattavasti suurempi kuin huoneen ollessa tyhjillään.Tutkimuksen mukaan huikeat 18 prosenttia kaikista huoneen bakteereista tulikin ihmisistä.

Asiasta kertoi Tohtori.fi

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja