Tiesitkö? Tämä elintarvike säilyy jääkaapissa jopa puoli vuotta

Monilla juustoilla on yllättävän pitkä säilyvyysaika.

Lojuuko jääkaapissasi ylijäänyt pala parmesaanijuustoa? Älä heitä juustoa pois, sillä parmesaani voi pysyä hyvänä jääkaapissa oikein säilytettynä jopa puoli vuotta. Kun parmesaanijuuston käärii kosteaan puuvillaliinaan, se estää juustoa kuivumasta ja tällöin tuote säilyy paremmin. Juusto säilyy melko pitkään myös omassa muovissaan.

Kuluttajan ei myöskään kannata säikähtää, vaikka monia juustoja säilytetään myyntikojuissa pitkiäkin aikoja huoneenlämmössä tai kesällä jopa ulkona. Juustot alkavat tällöin hikoilla pinnasta, jolloin täytyy vain vaihtaa uusi kelmu tilalle. Parmesanijuustoon ilmestyvää homelaikkuakaan ei kannata pelätä, sillä juusto on edelleen syömäkelpoista. Homekohdan voi leikata veitsellä pois.

Tuorejuustot eivät säily viikkokausia

Nyrkkisääntönä voisi pitää, että mitä tuoreempi juusto, sitä kylmempi säilytys. Kovat juustot säilyvät jonkun aikaa jopa huoneenlämmössä ja ne kannattaa ottaa jääkaapista esille jo muutama tunti ennen tarjoilua. Näin kovien juustojen maut pääsevät parhaiten esiin.

Erilaiset home-, sulate- ja tuorejuustot on sen sijaan pidettävä visusti jääkaapissa. Nämä juustot tarjoillaan myös kylmänä. Valion mukaan kypsytetyt juustot ja sulatejuustot säilyvät pakkauksen avaamisen jälkeen yleensä noin pari viikkoa olosuhteista riippuen. Tuorejuustot tulisi kuitenkin syödä jo muutaman päivän sisällä pakkauksen avaamisesta lähtien.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja