Tiesitkö? Täältä innokkaimmat viisuturistit tulevat

Viisuturismi on tänäkin vuonna vahva ilmiö. Wienin hotellihaut ovat nousseet maailmanlaajuisesti kolmanneksella sen jälkeen kun kisapaikka julkistettiin elokuun alussa, ja joidenkin maiden osalta haut ovat lähes kaksinkertaistuneet.

Hotellihakuja koskevat tiedot käyvät ilmi Hotels.comin tietokannasta verrattaessa tämän vuoden hakuja (elokuu 2014 – huhtikuu 2015) viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.

Norjasta, Espanjasta ja Sveitsistä huikeat kannustajajoukot

Jos isäntämaan edustajia ei lasketa, Norjan tummasävyinen balladi A Monster Like Me saanee ainakin hotellihakujen perusteella kisan suurimman kannustajajoukon. Norjalaisten hotellihaut Wieniin ovat nousseet peräti 72 prosenttia. Myös espanjalaiset, sveitsiläiset, ranskalaiset ja britit suuntaavat Itävaltaan sankoin joukoin.

Yllättävimmät kannustajajoukot Turkista ja Australiasta

Turkki on pitänyt taukoa viisuista kolmen vuoden ajan, mutta aikoo palata kisaan ensi vuonna. Tauosta huolimatta Turkilla on omat vankat viisufaninsa ja heitä nähtäneen myös itse kisapaikalla: turkkilaisten hotellihaut ovat kasvaneet huikeat 91 prosenttia verrattuna viime vuoteen.

Viisuihin lennetään tänä vuonna jopa maailman toiselta laidalta. Australia sai laulukilpailuihin villin kortin osana kilpailun 60-vuotisjuhlaa, eikä Australian edustajan Guy Sebastianin tarvitse ilmeisesti lähteä matkaan yksin: australialaisten Wieniä koskevat hotellihaut ovat nousseet 41 prosentilla siitä huolimatta, että matkaa kertyy yli 14 000 kilometriä.

Finland, 0 percent!

Pertti Kurikan Nimipäivien täytynee sen sijaan luottaa siihen, että tukea tulee myös kansainvälisiltä faneilta. Suomalaisten hotellihaut Wieniin ovat kasvaneet pyöreät 0 prosenttia, mikä ei toivottavasti ennusta viisumenestystämme tänä vuonna.

Tanskalaiset puolestaan potevat ilmeistä viisukrapulaa viime vuoden jäljiltä, sillä heidän hotellihakunsa Wieniin ovat peräti laskeneet viidellätoista prosentilla. 

Lähde: Hotels.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja