Tiesitkö: Täällä syntyvät parhaat ideat!

Hei nyt ideoidaan! Olette kokoontuneet yhteen, valmistautuneet olemaan luovia, hankkineet taustamateriaalia ja valmistautuneet lyömään viisaat päänne yhteen – mitään ei tapahdu? Kannattaisi suunnata suihkuun.

Kalifornian yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan parhaat ideat syntyvät suihkussa. Kun et pyri ideoimaan, vaan annat mielesi harhailla ilman erityistä päämäärää, saat loistavia ideoita ja vieläpä näkökulmista, joita et välttämättä osannut ajatella ollenkaan.

Samoin esimerkiksi tiskaaminen, nukahtaminen, vessassa istuminen ja pyykin lajittelu ovat loistavia tilanteita seuraavan Suuren Idean kehittelyyn.

Tutkijat antoivat koehenkilöille ongelmia, jotka kaipasivat luovaa ratkaisua ja tehtävänannon jälkeen ratkaisua sai pohtia rauhassa. Osa ihmisistä sai pohdinnan avuksi tekemistä, mikä vaati ajattelua, osalle annettiin helppoa tekemistä, mikä ei vaadi erityisiä ponnisteluja ja osalle taasen ei annettu minkäänlaista lisätehtävää, vaan he saivat keskittyä vain ja ainoastaan tehtävän ratkaisuun. Ne, jotka puuhastelivat jotain pientä tehtävää ratkaistessaan kehittivät parhaat ratkaisut ongelmaan.

MTV3

Lue myös:

    Uusimmat