Tiesitkö? Säännöllinen puhdistus vähentää kodin ongelmia

Kotoa löytyy monia pieniä hommia, jotka pitäisi säännöllisin väliajoin muistaa tehdä. Ethän aliarvioi puhdistuksen tärkeyttä kodissasi?

Kotiaan kannattaa hoitaa. Kun muistaa säännöllisesti tehdä pieniä, mutta tärkeitä kodintöitä, törmää lopulta epätodennäköisemmin ongelmiin.

– Puhdistusta ei saa aliarvioida. Säännöllisellä puhdistuksella voidaan ennakoida ja vähentää korjaustarpeita. Siivous ei ole turhanpäiväistä hommaa. Se ehkä tuntuu tylsältä, mutta on oikeasti tärkeää, muistutti Caverionin tekninen manageri Eeva Kareinen keskiviikkona 5.3. järjestetyssä tilaisuudessa.

Tee ainakin nämä asiat kotonasi säännöllisin väliajoin:

Pidennät jääkaapin käyttöikää ja pienennät sähkölaskua, kun muistat kerran tai pari vuodessa puhdistaa jääkaapin takana olevan lauhduttimen pölystä. Muista irrottaa sähköjohto pistorasiasta ennen kuin aloitat pölyjen pyyhkimisen.

Pakastin tulisi sulattaa muutaman kerran vuodessa – ainakin silloin, kun hyllyt ovat huurteen peitossa. Myös tämä toimenpide pienentää sähkölaskua ja pidentää pakastimen käyttöikää.

Lattiakaivo tulisi puhdistaa aina silloin tällöin pesun yhteydessä. Lattiakaivon puhdistaminen estää tukkeumat. Nosta ritilä pois ja poista hiukset ja muut irtoroskat vaikkapa talouspaperilla. Pese ritilä lisäksi kummaltakin puolelta. Suihkuta lattiakaivoon puhdasta vettä ja puhdistusainetta ja harjaa kaivo puhtaaksi.

Myös pesualtaiden vesilukkojen puhdistaminen estää hyvin tukkeumat. Jos kylpyhuoneessasi haiskahtaa, voi syynä hyvinkin olla tukkeutunut vesilukko.

Jotta mahdolliset käryt poistuisivat keittiöstä mutkattomasti, on tärkeää puhdistaa liesituulettimen suodatin säännöllisin väliajoin. Jos peset suodattimen liian harvoin, saattaa sinne kertynyt rasva aiheuttaa huomaamattasi palovaaran.

Jos ilma ei kierrä keittiössä kunnolla, kannattaa sisäilman parantamiseksi toisinaan puhdistaa myös keittiön poistoilmaventtiili pölystä. Huomioi kuitenkin, että puhdistat vain venttiilin pinnan – älä kierrä venttiiliä kiinni.

Katso Pientä pintaremonttia:

(MTV LIEFSTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat